Investiţie de 10 milioane de euro în Paşcani, într-o fabrică de panouri sandwich

proinvest panouri sandwichO investiţie de 10 milioane de euro ce vizează producţia mai multor tipuri de panouri sandwich de înaltă calitate a fost demarată la Paşcani, prima etapă a proiectului, în valoare de 3 milioane de euro, fiind finalizată în luna februarie prin punerea în funcţiune a primei linii de producţie de panouri sandwich cu miez de vată minerală bazaltică pentru acoperiş şi perete, cu o capacitate anuală de producţie de un milion de metri pătraţi.

Potrivit unui comunicat al investitorului, Proinvest Group Paşcani, companie specializată în prelucrarea oţelului, faza a doua a proiectului va fi finalizată în 2018, prin punerea în funcţiune a unei noi linii de producţie panouri sandwich cu PUR/PIR, cu grosimea de până la 200 milimetri, folosind cea mai nouă tehnologie în domeniu.

Proinvest Group Paşcani, companie specializată în prelucrarea oţelului, a demarat în 2015 un proiect greenfield, în valoare de 10 milioane de euro, pentru producţia de panouri sandwich de înaltă calitate. După finalizarea primei etape a proiectului, începând cu 1 februarie 2016, la fabrica din Paşcani sunt produse cinci tipuri de panouri sanwich pentru aplicaţii speciale, respectiv panouri rezistente la foc, panouri fonoabsorbante, panouri pentru aplicaţii cu buget redus, panouri rezistente la umiditate şi panouri pentru depozite frigorifice.

Proinvest Group este o companie românească, cu sediul la Paşcani, înfiinţată în anul 2000. Compania dezvoltă, produce şi comercializează semifabricate, componente şi sisteme din oţel pentru construcţii, inginerie şi industrie. Programul de producţie şi vânzări al companiei include o gamă extinsă de soluţii din oţel, de la simple componente de construcţii civile şi infrastructură, până la componente de precizie pentru construcţii de maşini-unelte.