Inventatorul Remi Rădulescu lucrează la o nouă invenţie – sistemul de sterilizat bancnotele

radulescu_remi1Inventatorul timişorean Remi Rădulescu, recent medaliat cu aur la Salonul de Inventică de la Bruxelles pentru dispozitivul mecanic pentru închiderea gazelor în caz de cutremur, lucrează la o nouă invenţie care presupune un sistem de sterilizare a bancnotelor şi a monedelor şi care va fi utilizată în bănci şi la casierii.

“Este un sistem pe care l-am conceput şi care foloseşte radiaţii ultraviolete cu emisie de ozon, prin care vreau să elimin agenţii patogeni. Acest sistem va trebui să funcţioneze la scară largă, pentru că nu putem elimina microbii doar la o bancă sau la câteva casierii. Eu prezint ideea şi sper să finalizez şi prototipul cât mai repede. Va fi prototipul la o casă de bani, bancnotele stau în cant, iar radiaţiile pătrund printre ele şi le sterilizează”, a declarat Remi Rădulescu.

Potrivit inventatorului, ideea i-a venit în timp ce număra salariile angajaţilor de la firma pe care o conduce, activitate care i-a creat probleme specifice unei alergii. “Conduc o firmă de 26 de ani şi când număram salariile angajaţilor mei simţeam o mâncărime, sunt şi alergic. I-am întrebat pe casieri cum rezolvă problema, pentru că eu am mari probleme cu număratul banilor, şi mi-au arătat sticluţa cu spirt, spunând că nu există un sistem de sterilizare. Eu am căutat mult pe internet şi am găsit că mai sunt câteva dispozitive înregistrate în lume, dar total diferite. Aceste dispozitive sunt utile, pentru că pe bancnotele de hârtie şi din plastic se spune că sunt peste 100.000 de bacterii şi microbi”, a detaliat Remi Rădulescu.

Invenţia a înregistrat-o anul acesta, este publicată, şi de câteva luni lucrează la componente. “Apar mari probleme la asigurarea compatibilităţii între componente ca să producem o noutate. Sper să rezolv problema în viitorul apropiat, ca să realizez prototipul”, a explicat inventatorul timişorean.

Până acum Remi Rădulescu a realizat zece invenţii funcţionale – şapte în domeniul tehnic şi trei în domeniul sportiv, cu impact social şi economic deosebit. “Eu le aduc în stadiul de prototip funcţional şi chiar produs comercial ca unicate, nu ca linie tehnologică de mii de produse, prin care să putem contribui la creşterea produsului intern brut. Sper ca în viitorul apropiat să putem ajunge şi la această fază. Consider că am ajuns la jumătatea drumului, chiar dacă sunt la un stadiu destul de avansat şi am vândut câteva unicate din invenţiile mele”, a mai adăugat Remi Rădulescu. AGERPRES