Intel anunţă lansarea celui mai mic calculator din lume

compute_stickIntel a anunţat lansarea pe piaţa locală a celui mai mic PC din lume, Compute Stick, un stick de doar 10 cm, dar care ascunde în el capacitatea de calcul a unui calculator mare. Acesta poate fi conectat la orice monitor HDMI care devine automat un computer complet funcţional, inclusiv televizorul. Datorită conexiunii Bluetooth 4.0, se conectează uşor la periferice precum mouse şi tastatură, iar la Internet, cu ajutorul modulului 802.11b/g/n Wi-Fi integrat.

Display-urile devin computere care funcţionează exact precum cele clasice, utilizatorii putând desfăşura activităţi precum scrierea şi citirea mailurilor, navigarea pe Internet etc. De aceea, Intel Compute Stick poate fi folosit în domenii precum educaţie sau vânzări, pe lângă aplicaţiile de divertisment pentru acasă.

Intel Compute Stick este disponibil în două variante, ambele bazate pe procesorul Intel Atom quad-core pe arhitectură Bay Trail. O versiune include 32GB capacitate de stocare, memorie RAM de 2GB şi cu Windows 8.1 preinstalat. Cealaltă versiune are o capacitate de stocare de 8GB, 1GB memorie RAM şi Linux preinstalat. Dacă este nevoie de spaţiu de stocare mai mare, Intel Compute Stick beneficiază de slot SD.