Google a extins numărul orașelor în care aplicația Maps oferă informații despre supraaglomerarea transportului public, ajungând la aproximativ 200 despre locații și „peste 10.000 de companii de transport din 100 de țări”, potrivit companiei.

Informațiile Google despre supraaglomerările din trafic au fost introduse înainte de pandemia covid-19, dar în ultimul an distanțarea socială a făcut această funcție a aplicației tot mai importantă.

Google nu numai că extinde previziunile de aglomerare în alte orașe, dar le face și mai precise în New York și Sydney. În aceste orașe, utilizatorii vor vedea cât de aglomerate sunt vagoanele de trenuri și metrou. Funcția funcționează cu datele furnizate de companiile de transport, iar Google intenționează să extindă funcția în alte orașe în curând.

Google a adăugat, de asemenea, câteva funcții noi la secțiunea Cronologie din Hărți pe Android, pe care puteți accesa atingând fotografia de profil și apoi selectând „Cronologia dvs.”. O nouă filă Insights arată tendințele în timp și perioadele petrecute pe diferite mijloace de transport folosite. Există, de asemenea, o filă „Călătorie” care rezumă locurile vizitate, inclusiv opțiunea de a le exporta ca listă dacă doriți să le transmiteți ca recomandare de călătorie.

De asemenea, mai nou, Google Maps oferă mai multe opțiuni de evaluare pentru restaurantele din SUA, cu noi solicitări de a împărtăși informații despre prețurile mesei. Noile opțiuni  sunt disponibile atât pentru iOS, cât și pentru Android.