ING Tech a atins pragul de 1.000 de angajaţi şi continuă recrutările

ING Tech România face eforturi mari pentru a susține procesul de digitalizare. Compania dezvoltă în prezent peste 121 de servicii pentru 24 de entități ING și a ajuns la 1.000 de angajați.

Centrul de dezvoltare software al grupului ING are planuri să continue angajările și în următoarele luni. Pornind de la 100 de angajați în anul 2015, ING Tech România a crescut susținut cu o medie de 150-200 de specialiști în fiecare an.

ING Tech România este implicată în dezvoltarea ariilor strategie ale grupului ING: core banking, canale digitale, produse bancare și managementul datelor. Hub-ul global contribuie la strategia de digitalizare a grupului prin dezvoltarea de servicii IT complete: de la analiza comportamentului clientului, promovarea de procese sau produse noi, până la dezvoltarea și operarea de aplicații critice pentru activitatea grupului.

„Din 2015 și până azi ne-am consolidat poziția de hub global de tehnologie, atât în cadrul grupului ING, cât și pe piața locală. Ne concentram pe dezvoltarea serviciilor digitale end-to-end care pot fi adaptate și utilizate în toate țările în care ING este prezent. Creșterea numărului de angajați la 1000 reprezintă un pas important ce ne permite o mai mare contribuție la crearea unei platforme digitale globale în cadrul ING”, declară Marian Ion, CEO ING Tech România.

În contextul pandemic global și al declanșării stării de urgență în România, din primăvara acestui an și până azi compania a continuat să se dezvolte, angajând aproximativ 200 de specialiști IT și preluând noi proiecte și servicii în cadrul grupului ING.

„Tot acest context a pus în lumină importanța pe care sănătatea culturii interne, gradul de stabilitate a afacerii și calitatea relației cu angajații o au în condiții de criză. Pe parcursul acestui an nu doar că am schimbat modul de lucru, dar am reușit să traversăm uniți o perioadă delicată. Sunt foarte recunoscător pentru modul responsabil în care toți cei 1000 de colegi au făcut această tranziție. Vom continua să lucrăm la distanță cel puțin până la finalul anului 2020, urmând să reevaluăm situația treptat și în acord cu reglementările locale. În prezent lucrăm la definirea unui nou mod de lucru pentru anii următori și intenționăm să creștem cât mai mult gradul de flexibilitate pentru angajați și opțiunile de lucru disponibile”, a adăugat Marian Ion.

Adaptarea la condițiile acestui an a însemnat și mutarea tuturor proceselor companiei în online, incluzând zona de recrutare, integrarea noilor angajați, training etc. Toți angajații ING Tech România lucrează de acasă încă din luna martie, iar la nivel global, ING a depășit în vara acestui an procentul de 80% de angajați care lucrează la distanță.

Cifra de afaceri a companiei a evoluat de la 8 milioane de euro în 2015, până la 53 de milioane de euro în anul 2019.