ING Bank România lansează o variantă virtuală pentru toate tipurile de carduri VISA prezente deja în portofoliul băncii, de la cel de debit în lei ori euro până la cel de credit, fiind o premieră în România.

Ele se alătura soluţiei ING Pay, care permite deja plăţile la POS pentru deţinătorii de telefoane cu sistem de operare Android. Pentru clienţii care au nevoie de cash, ING Bank oferă în prezent posibilitatea de a retrage sume mici de la bancomatele proprii, prin generarea unui cod în Home’Bank.

”Suntem martorii unei transformări a pieţei cardurilor pe care România a intrat acum 25 de ani şi, pentru prima dată, nu mai vorbim despre plastic. Ci, credem noi, despre viitorul cardurilor, care va fi preponderent virtual. Anul acesta am făcut o serie de paşi spre digitalizarea plăţilor, precum funcţionalitatea de a copia detaliile cardului din aplicaţia de mobile banking, însă cardurile virtuale sunt următorul nivel pentru noi şi clienţii noştri. Ele sunt un instrument comod de plată, având în vedere că emiterea nu necesită nicio deplasare sau nu eşti nevoit să aştepţi curierul pentru a primi cardul fizic. Le activezi şi începi să le foloseşti în secunda doi. Mai mult, acestea oferă mai mult control asupra propriilor inanţe şi o măsură de siguranţă în plus pentru plăţile online”, a declarat Roxana Petria – Tribe Lead Customer Engagement, ING Bank România.

Cardurile virtuale ING pot fi administrate direct din Home’Bank şi pot fi blocate temporar sau închise în orice moment.

Pot fi folosite inclusiv pentru a crea un buzunar separat pentru plăţile online şi contactless, adică un cont separat cu card virtual ataşat, dincolo de cel în care în care clientul îşi încasează salariul, pe care îl poate alimenta constant. Aprobarea plăţilor online intră sub sistemul de securizare 3D secure pentru magazinele înrolate în acest protocol, care necesită autorizare din aplicaţia de mobile banking pentru a fi procesate.