Programul Energy MBA organizat în cadrul Academiei de Studii Economice din București de către Bucharest Business School (BBS) în colaborare cu Facultatea de Administrarea a Afacerilor cu Predare în Limbi Străine (FABIZ) trece la nivelul următor prin obținerea a acreditării AMBA (Association of MBAs) și intră, astfel, în elita celor 300 de școli de la nivel global care dețin această prestigioasă acreditare. Programul reprezintă propunerea Academiei de Studii Economice, în particular, și a României în general, pentru crearea comunității liderilor sectorului energetic din Sud Estul Europei.

Programul Energy MBA se află la a 10-a promoție și are deja o comunitate importantă de absolvenți, atât din România cât și din alte țări precum Grecia, Liban și Republica Moldova.

În ultimii ani, discuțiile privind sectorul energetic s-au intensificat, cu teme energetice regăsite pe agenda fiecărui eveniment important. Putem spune cu ușurință că energia, într-un sens mai larg, a devenit un subiect cheie discutat și abordat la nivel global.

Programul dezvoltă misiunea școlii în sprijinirea profesioniștilor pentru roluri de conducere în sectorul energetic în evoluție rapidă. El este conceput ca un mix echilibrat de abilități tehnice și abilități interpersonale, aduse împreună pentru a crea o adevărată călătorie transformațională și pentru a oferi o înțelegere holistică a peisajului energetic. Pornind de la ideea centrală a sustenabilității, teme precum digitalizarea, tehnologiile inteligente, eficiența energetică și produsele și serviciile emergente vor fi adresate într-un mod aprofundat.

Tendințele globale în piețele energetice și politicile energetice sunt critice în dinamica lor de influențare reciprocă, având în vedere problema cea mai urgentă a timpurilor noastre – schimbările climatice.

“Sectorul energetic suferă transformări majore, paradigmele actuale fiind contestate și schimbate, iar acest status quo necesită o viziune mai clară și o înțelegere aprofundată a interconexiunilor sale cu economia, societatea și mediul înconjurător. Programul Energy MBA este conceput pentru a oferi instrumentele și cunoștințele necesare pentru a rezolva cu succes această ecuație transformațională”, declară Cătălina Nedelcu, directorul programului.

Programul de MBA își propune să:

  • Sprijine studenții pe drumul către poziții de top în management.
  • Dezvolte manageri care pot identifica, evalua și include nevoi și așteptări complex într-o abordare sustenabilă.
  • Pregătească liderii domeniului energetic din Sud Estul Europei să facă față unui mediu de afaceri disruptiv.

Etapa de preînscrieri în cadrul programului va începe la începutul anului 2024 și toți profesioniștii interesați sunt invitați să ne contacteze utilizând detaliile de pe pagina web a programului Energy MBA,  pentru a primi toate detaliile privind procesul de înscriere.