În urma lucrărilor de extindere, suprafaţa Iulius Mall Timișoara se va dubla

Antreprenorul Iulian Dascălu a anunţat că va începe în această primăvară construcţia a încă trei clădiri de birouri ce vor face parte din proiectul Openville Timişoara, din jurul Iulius Mall, şi că va dubla suprafaţa mallului.

Cele trei imobile însumează o suprafaţă de 73.000 mp şi vor fi livrate pe piaţă într-un termen cuprins între 12 şi 18 luni. În total, ansamblul Openville Timişoara va include şapte clădiri de birouri, cu o suprafaţă de peste 130.000 mp. Din aceasta, 18.000 mp au fost deja livraţi şi închiriaţi integral, iar alţi 13.000 mp urmează a fi finalizaţi în luna iunie, din care jumătate sunt deja închiriaţi. Prima clădire terminată, cu 12 etaje şi 18.000 mp, este închiriată de companii precum Ness Software Engineering Services, Autoliv România, PwC România şi Bitdefender.

„Aceste trei clădiri de birouri noi, împreună cu UBC 2, inaugurată în luna ianuarie, şi UBC 1, care urmează a fi finalizată în această vară, reprezintă prima fază de dezvoltare a ansamblului Openville şi vor forma principalul centru de business din vestul ţării”, a declarat Iulian Dascălu, preşedintele companiei Iulius.

Printre cele trei imobile se numără şi cea mai înaltă clădire din România, care ar urma să aibă 155 de metri.

Tot în acest an, vor fi demarate lucrările de extindere a Iulius Mall Timişoara cu o suprafaţă de 60.000 mp de retail, ajungându-se la un total de 131.000 mp închiriabili. În urma acestui demers, noua zonă comercială va include 430 de magazine, restaurante şi cafenele tematice.

Complexul cuprinde şi cel mai mare parc suspendat din România, spaţiu verde de peste 55.000 mp, şi 4.050 de locuri de parcare, subterane şi supraetajate. Proiectul presupune un cost de dezvoltare estimat la 220 milioane de euro.