hotel mercur covasnaUn nou hotel de patru stele cu bază de tratament şi spa, în care s-au investit aproape cinci milioane euro, a fost inaugurat în staţiunea Covasna. Managerul Hotelului Mercur, Gheorghe Onea, a declarat că prin această investiţie, realizată de o societate din Bucureşti, s-au creat 60 de locuri de muncă pentru localnici.

„Construcţia hotelului a început în anul 2012 (…) Avem 50 de angajaţi şi vom creşte la 60 (…) Pentru Covasna e o investiţie care va da roade imediat, părerea mea, pentru că staţiunea are un potenţial balnear mare, care încă nu e valorificat”, a declarat Gheorghe Onea.

Primul hotel de patru stele din staţiunea Covasna a fost construit în anul 2007, în vecinătatea Spitalului de recuperare cardiovasculară, de un covăsnean, Ovidiu Costea. Până la realizarea acestor investiţii, staţiunea Covasna, supranumită şi staţiunea inimii, a atras preponderent persoane cu afecţiuni cardiovasculare, pensionari şi beneficiari de bilete de odihnă şi tratament subvenţionate de stat. Şi autorităţile locale s-au implicat în creşterea gradului de atractivitate a staţiunii prin diverse investiţii, cum ar fi realizarea unei pârtii de schi, modernizarea cinematografului şi achiziţionarea unui trenuleţ pentru turişti. AGERPRES