În Slovacia încep lucrările de construcție a uzinei udne vor fi construite automobile Jaguar și Land Rover

jaguar_land_roverGuvernul slovac va semna, vineri, contractul de investiţii cu producătorul britanic de automobile de lux Jaguar Land Rover, un acord oficial privind construcţia unei fabrici în Slovacia, o investiţie ce depăşeşte un miliard de euro.

Jaguar Land Rover, deţinut de concernul indian Tata Motors, a decis să construiască în oraşul Nitra, din vestul Slovaciei, o uzină unde vor fi produse anual 300.000 de automobile şi vor fi create între 2.000 şi 4.000 de noi locuri de muncă. Construcţia fabricii ar urma să înceapă în 2016, iar producţia va demara în 2018.

Slovacia a câştigat în faţa Poloniei, care era, de asemenea, una dintre principalele candidate pentru amplasarea fabricii. Alte state luate în calcul de Jaguar pentru noua unitate au fost SUA şi Mexic.

Trei importanţi producători auto deţin deja unităţi de producţie în Slovacia: Volkswagen în Bratislava, PSA Peugeot – Citroen în Trnava şi Kia, lângă Zilina. Industria auto este componenta principală a economiei Slovaciei, în condiţiile în care mai mulţi producători auto (Volkswagen, PSA Peugeot-Citroen şi Kia) au deja uzine de asamblare în această ţară membră a zonei euro. AGERPRES