Ski Şurianu, unul dintre cei mai mari administratori privaţi de pârtii, cu 11 kilometri de pârtii în Munţii Sebeşului şi Munţii Şureanu (judeţul Alba), a început lucrările de construcţii pentru un hotel de cinci stele, cu o capacitate de 56 de camere, poziţionat la baza domeniului schiabil şi are în plan să construiască şi o nouă pârtie începând cu anul viitor.

”Am făcut investiţii semnificative în domeniul schiabil Şureanu, am deschis un apres schi nou, acum lucrăm la un restaurant cu autoservire şi la construcţia unui hotel de 56 de camere, care va avea cinci stele şi care va fi deschis cel mai probabil în decembrie anul viitor. Am investit în noi scaune la instalaţia pe cablu, de tunuri de zăpadă nu avem nevoie pentru că avem zăpadă naturală”, a spus Daniel Popescu, administrator al domeniului Şureanu.

Administratorul a mai spus că pentru anul viitor se ia în calcul dezvoltarea unei noi pârtii de schi, care să coboare până la zona Poarta Raiului şi să aibă o lungime de trei kilometri. Domeniul schiabil Şureanu este situat în Munţii Şureanu, între vârful Şureanu (2.000 de metri altitudine), vârful Pătru (2.130 metri altitudine), incluzând şi vârful Auşel (2.000 de metri altitudine), dar şi vârful Curmătura (1.809 metri altitudine), potrivit datelor de pe site-ul companiei. Ski Surianu administrează pârtiile Auşel 1, 2 şi 3, dar şi pârtiile Curmătura (1,2,3) şi pârtiile Şureanu (1,2,3), potrivit datelor din baza Ministerului Turismului. Cea mai lungă pârtie este Auşel 2, cu o lungime de 2 kilometri, arată datele de pe site-ul companiei.

”Capacitatea instalaţiilor pe cablu este de 1.500-2.000 de turişti zilnic, aşteptăm un sezon mai bun în acest an. Sezonul s-a deschis la început de decembrie, am avut inclusiv turişti austrieci şi nemţi la schi”, a afirmat Daniel Popescu, citat de Ziarul Financiar.