FORUMUL SMART HEALTH TECHNOLOGIES IN MEDICAL TREATMENT AND DIAGNOSIS este evenimentul european care va reuni diferiți actori cheie hotărâți să aducă îmbunătățiri sistemice în domeniul sănătății.

Între 7 și 9 februarie 2023, în Iași, România vor avea loc 3 zile întregi de activități precum sesiuni de panel, dezbateri, mese rotunde de generare a ideilor de proiecte, vizite de studiu și o competiție de pitching pentru sănătate inteligentă europeană, pentru a îmbunătăți colaborarea, schimbul de know-how și pentru a facilita internaționalizarea afacerilor din domeniul medical. Varietatea de sesiuni propuse va trimite participanții într-o călătorie în lumea tehnologiilor de sănătate inteligente și va aborda, în același timp, provocările impuse de tranziția digitală în sănătate.

Pornind de la sesiunile de panel în care managerii clusterelor vor prezenta cele mai bune practici în transformarea ecosistemului Smart Health, specialiștii europeni se vor implica în prezentări despre Smart Health și tehnologiile AI în diagnostic și tratament medical, managerii spitalelor vor dezbate provocările în implementarea conceptelor de spitale inteligente și reprezentanți ai asociațiile de pacienți vor prezenta cum pot fi încorporate nevoile pacienților în asistența medicală personalizată, fiind avută în vedere o masă rotundă de generare a proiectelor care se concentrează pe idei noi necesare pentru implementarea asistenței medicale inteligente în întreaga Europă. Scopul este de a facilita dezvoltarea parteneriatelor dedicate tehnologiilor inteligente de sănătate în diagnostic și tratament medical și de a aplica pentru programe de finanțare UE, cum ar fi Horizon Europe, EU4Health, Digital Europe sau Interregional Inovation Instrument (I3).

Competiția europeană de pitching a startup-urilor și companiilor HealthTech și MedTech ar putea fi cea mai atractivă parte a programului, publicul fiind alcătuit din clustere și manageri de spitale, specialiști medicali, clienți de testare și potențiali investitori. Sesiunea de pitching va fi completată de speed networking, sesiuni de mentorat pentru startup-uri și întâlniri C2C, B2B, R2B, B2C, pentru a crea un context adecvat pentru viitoare colaborări între participanți.

Vor fi organizate și vizite la infrastructurile medicale ale Universității și Farmaciei Gr. T. Popa Iasi (Centrul Avansat de Cercetare-Dezvoltare in Medicina Experimentala – CEMEX, Centrul de Simulare Medicala) si Institutul de Chimie Macromoleculara Petru Poni pentru a face cunoscute resursele, progresele și proiectele Regiunii Nord-Est în acest domeniu.

Forumul Smart Health Technologies reprezintă o oportunitate de implementare a schemei ClusterXchange și de îmbunătățire a colaborării dintre clusterele europene și membrii acestora în domeniul medicinei de precizie, fiind organizat în cadrul proiectului MEDIC-NEST, un proiect finanțat prin COSME care aduce împreună patru clustere europene: IMAGO-MOL din România, MEDVIA din Belgia, HBIO din Grecia și BIOTECYL din Spania. MEDIC-NEST va facilita înființarea unui Meta Cluster privind Medicina de Precizie, dezvoltarea Strategiei MEDIC-NEST în Medicina de Precizie și a unui Plan de Acțiune Comun pilot pentru Medicina de Precizie a Cancerului 2022-2027.

Pentru mai multe informații despre eveniment și pagina de înregistrare, vă rugăm să verificați următorul link: https://medicnest.eu/smart-health-technologies-forum/

Invităm toate companiile interesate să se înregistreze la forum și să își prezinte produsele în cadrul evenimentului! Echipa IMAGO-MOL așteaptă cu nerăbdare părțile interesate de Smart Healthcare în Iași, un oraș cunoscut ca fiind unul dintre centrele tehnologice cu cea mai rapidă creștere din Europa, găzduind o comunitate IT cu înaltă calificare și companii de sănătate și tehnologie medicală active în principal în sănătate digitală, diagnosticare și produse farmaceutice.