Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică participă, în perioada 19 – 21 octombrie, la XDay 2023, eveniment ce reuneşte lideri din peisajul Web3, Metaverse şi AI.
La acest eveniment, ICI a expus în cadrul unui stand dedicat serviciile sale ICID Services. Aceasta reprezintă prima platformă de tranzacţionare NFT-uri instituţională, stabilind un nou standard pentru industrie. „Astfel, ne dorim să reprezentăm un punct de intersecţie pentru cele mai recente inovaţii în această tehnologie transformatoare”, se spune în comunicat.
Directorul general al ICI Bucureşti, Adrian-Victor Vevera, a susţinut un discurs în cadrul XDay, subliniind potenţialul NFT-urilor pentru instituţii şi, de asemenea, rolul esenţial al tehnologiei blockchain. În acest context, platforma lansată de ICI Bucureşti reprezintă o iniţiativă unică ce poate atrage schimbări inovatoare.
„ICI Bucureşti mulţumeşte partenerilor săi: MultiversX, Valid Blocks, XMoney, Itheum şi XOXNO – al căror sprijin este esenţial în îndeplinirea obiectivelor propuse. XDay este mai mult decât un eveniment; este un catalizator al transformării în cadrul domeniilor Web3, Metaverse şi AI, iar prezenţa activă a ICI Bucureşti la acest eveniment este dovada implicării sale în aceste dezvoltări tehnologice de ultimă oră”, se mai arată în document. AGERPRES