În perioada 16-18 octombrie s-a defășurat evenimentul “Iașiul în era electro-mobilității”, în grădina complexului Palas.

Deschiderea evenimentului a fost oficiată de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și președinte ales al Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, alături de secretarul de stat în MMAP, Mircea Fechet, precum și de reprezentanți ai industriei auto, Vlad Măcelaru, reprezentant Teslounge Financial Services și Gabriel Manolache, președintele grupului MAG Automobile.

Scopul evenimentului a fost de a crește gradul de conștientizare la nivelul populației județului Iași față de beneficiile transportului cu tehnologii inovative, a avantajelor mașinilor cu emisii scăzute de carbon, în contextul în care industria auto are ca prioritate tranziția către vehiculele electrice, în următorii ani. În același timp, participanții au aflat detalii importante despre oportunitățile de finanțare pe care le au la dispoziție în prezent și despre planurile pentru dezvoltarea electro-mobilității în județul Iași.

Grupul Mega Auto – ATI Motors Holding Iași a devenit în luna septembrie MagAutomobile și, în cadrul acestui eveniment, a fost partenerul oficial al electro-mobilității, prezentând mărci cunoscute și apreciate, precum Skoda, Ford, Volvo, BMW, JAC, Porsche și nu în ultimul rând, Tesla.

Totodată, în cadrul evenimentului a fost lansat Teslounge Financial Services, o nouă gamă de servicii de finanțare pentru achiziționarea automobilelor electrice, disponibile și prin programul Rabla Plus.

“Teslounge Financial Services oferă în premieră servicii de finanțare pentru automobilele electrice Tesla, clienții din România beneficiind de programul Rabla Plus prin eco-tichetul în valoare de 45.000 de lei. Echipa Teslounge oferă atât consultanță în ceea ce privește tehnologia Tesla, alegerea modelului preferat și dotările opționale, cât și informații despre livrarea, înmatricularea, finanțarea și asigurarea automobilelor, precum și asistența servisării în țară și în străinătate, prin rețeaua de parteneri.

Anul acesta vom deschide primul showroom independent Tesla din România, în București, alături de trei reprezentanțe regionale, în Iași prin grupul MAG Automobile, Mureș și Harghita. Detalii despre serviciile Teslounge și modelele Tesla pot fi găsite pe website-ul www.teslounge.ro, a declarat Vlad Măcelaru, reprezentant Teslounge Bucharest.

“De-a lungul timpului grupul nostru de firme Mega Auto – ATI Motors Holding, devenit MAG Automobile, a fost promotorul noilor tehnologii, iar acum ne-am decis să facem un pas important către noua eră a mobilității: electrificarea industriei auto. Clienții astăzi nu își mai doresc proprietatea autoturismului, ci vor să plătească atât cât îl folosesc. Noul concept Teslounge Financial Services vine în întâmpinarea nevoilor actuale cu produse și finanțări avantajoase pentru clienți”, a menționat Gabriel Manolache, președintele grupului MAG Automobile.

În perioada 16-18 octombrie 2020, în cadrul evenimentului, a fost organizată o expoziție de autovehicule electrice și plug-in hibrid ale celor mai importante mărci din industria auto din România, disponibile inclusiv în județul Iași. Echipele MAG Automobile și Teslounge au fost prezente la expoziție pentru a oferi informații despre brand-urile pe care le reprezintă.