Tranzacționarea în piețele financiare este extrem de dinamică, aflându-se într-o continuă evoluție. Există numeroase stiluri de tranzacționare și extrem de multe tipologii de traderi. Tot ceea ce contează, însă, este să descoperi ce ți se potrivește și să alegi momentul potrivit pentru a intra sau ieși în și din piață. Am pregătit primul și, sperăm, cel mai precis horoscop bursier din România. Descoperă ce fel de trader ești.

BERBEC – Traderul încăpățânat

Ai tendința să spui: „10 loturi long, chiar acum”. Ești perla traderilor intra-day, scalperul exemplar, execuți fiecare mișcare din piață. Nu vrei să ratezi niciun pip și ești convins că ai mereu dreptate și știi mai bine decât piața. Îți place să câștigi, dar câteodata piața îți pedepsește impulsivitatea și nerăbdarea…

TAUR – Traderul echilibrat

Ești acel tip de trader cu picioarele pe pământ. Îți place să respecți principiile de money management, apreciezi diversificarea și nu te aventurezi în tranzacții. Îți construiești judicios portofoliul, luând în considerare chiar și riscul valutar: inițial cauți valute cu un trend ascendent și abia apoi activele potrivite, denominate în respectivele valute.

GEMENI – Traderul indecis

„Buy sau Sell? Buy sau Sell??? Roșu sau verde? Roșu sau verde??? Ok … buy … o, nu … mai bine sell… sau nu e mai bine?” Îți plac evoluțiile pe termen scurt, să profiți de toate corecțiile care au loc în piață, acționând indecis, când trend, când contra-trend, când long, când short.

RAC – Traderul sensibil

Atunci când câștigi, ești extrem de mândru de tine, însă atunci când pierzi te gândești serios la ceea ce ai făcut greșit. Ai tendința de a marca mult prea rapid profitul, pe fond emoțional, chiar dacă trendul nu devine supus riscului. Dacă încerci să eviți această sensibilitate excesivă și să nu mai fi afectat de tranzacțiile negative, poți deveni un trader grozav, care ia adesea decizii intuitive.

LEU – Traderul euforic

Ești generos și consideri tranzacționarea un stil de viață. Tranzacțiile câștigătoarea reprezintă o adevărată sărbătoare. Uneori poți fi foarte mândru de tine și îți place să îți împărtășești succesul cu ceilalți și să primești aprecierea lor. Riști însă să risipești prea ușor câștigurile și să deschizi tranzacții doar pe fondul euforiei generate de rezultatele anterioare.

FECIOARĂ – Traderul riguros

Poate că ești cel mai pragmatic dintre traderi. Analizezi chiar și cele mai mici detalii cu o meticulozitate și o precizie ieșite din comun. Folosești o mulțime de instrumente adiționale care te ajută să elimini confuzia în tranzacționare. Întotdeauna știi exact ce faci, atât înainte cât și pe parcursul tranzacției. Uneori te atașezi prea mult de un instrument și ratezi alte oportunități.

BALANȚĂ – Traderul analitic

Iei în considerare toate posibilitățile înainte de a lua o decizie, analizând multiple timeframe-uri și indicatori. De aceea de multe ori ești nesigur și ratezi oportunități cu o probabilitate mai mare de succes. Înclină balanța cumva și acționează fără ezitare când semnalul apare. Un money management prudent te va ajuta să treci peste inevitabilele tranzacții necâștigătoare.

SCORPION – Traderul exploziv

Pentru tine cel mai mare risc este să nu riști niciodată. Ești hotărât și calm când tranzacționezi, dar în majoritatea cazurilor te bazezi doar pe noroc. Nu te lași afectat de tranzacțiile negative, nu te mulțumești cu profituri mici și ai puterea de a o lua de la capăt. Totuși:

SĂGETĂTOR – Traderul hedonist

Îți place strălucirea și mirosul de pe Wall Street. Iubești tranzacționarea pentru că îți poate oferi independența financiară și libertatea de a lucra din orice colț al lumii, fără șefi sau program. Nu te lași influențat de zgomotul din piață și preferi să mergi pe mâna ta indiferent de consecințe.

CAPRICORN – Traderul prudent

Siguranța financiară este foarte importantă pentru tine, așa că rareori te transformi într-un gambler. Analizezi totul cu atenție, oprești rapid pierderile și știi de asemenea cât de departe poți merge cu profitul. Ești hotărât, poate chiar puțin încăpățânat. Nu vei avea liniște până nu reușești să realizezi tranzacția pe care ți-ai propus-o.

VĂRSĂTOR – Traderul liber

Ești liber, privești graficul din laptop ca pe o poartă prin care poți avea acces la întreaga lume. Dintre piețele bursiere preferi flexibilitatea si lichiditatea pietei Forex, pentru că poți să cumperi sau să vinzi când vrei și de la ce preț vrei, 24 de ore din 24, fără vreo constrângere. Cauți mereu idei și soluții noi, precum tranzacționarea automată și back-testingul.

PEȘTI – Traderul intuitiv

De cele mai multe ori iei decizii bazându-te pe emoții, fiind ușor influențat de comentariile analiștilor și traderilor, de cele mai multe ori deja incluse în preț sau nerealiste. Îți pierzi încrederea după o serie de tranzacții nereușite și, din acest motiv, ratezi anumite oportunități. Ar fi indicat să încerci să fii mai rațional și mai pragmatic atunci când tranzacționezi.

Sursa: https://admiralmarkets.ro/analytics/traders-blog/horoscop-bursier-ce-fel-de-trader-esti?