Honda CR-V este cel mai bine vândut SUV la nivel mondial

Honda-CRV1Noul Honda CR-V se află pe prima poziție în topul celor mai populare SUV-uri la nivel mondial, cu un total de 511.519 unități livrate de la începutul anului.

Restilizat la începutul anului 2015, noul CR-V a reușit să atragă un număr record de clienți la nivel mondial. Începând cu anul 2015, noul CR-V este disponibil cu un motor diesel 1.6 i-DTEC bi-turbo ce produce 160 CP și 350 NM. Noul CR-V propune și opțiunea unei transmisii automate cu 9 trepte pentru versiunea diesel 4×4, potrivit comunicatului Honda.

Lista de noutăți promovate de CR-V continuă cu pachetul de siguranță Sensing ce include în premieră mondială sistemul i-ACC (Intelligent Adaptive Cruise Control). Spre deosebire de un sistem cruise control adaptiv convențional, i-ACC include o funcție predictivă ce scanează benzile adiacente de deplasare și reacționează înainte ca un automobil să intre în linia de acțiune a sistemului cruise control adaptiv.

În România s-au livrat în primele 11 luni ale anului 270 de unități CR-V, dintre care 192 de unități au fost echipate cu noul motor 1.6 i-DTEC, arată comunicatul Honda. Echiparea standard a noului CR-V include sistemul de asistență CTBA ce poate frâna automat până la viteza de maxim 30 km/h, scaune încălzite, climatizare automată cu 2 zone, geamuri electrice față/spate şi jante aliaj.