Honda Civic Type R a fost lansată şi în România

Honda Civic Type RHonda a dat la startul la precomenzi, pe piața din România, la compacta sportivă Civic Type R, un bolid cu peste 300 CP. Modelul va avea un preț de pornire de 39.600 euro.

Honda Civic Type R a debutat la nivel mondial în cadrul Salonului Auto de la Geneva, din acest an, iar în România va ajunge, pentru început, sub formă de precomenzi. Clienții își vor primi mașina abia la finalul anului 2015, astfel că fanii mărcii vor mai avea de așteptat.

Type R vine cu un preț de pornire de 39.600 euro, aflându-se în aceeași marja de preț cu unul dintre rivalii săi principali, Volkswagen Golf R. Compacta niponă a primit un motor turbo de 2 litri, în 4 cilindri, care poate dezvolta nu mai puțin de 310 CP și 400 Nm. La nivelul performanțelor, Type R prinde cea mai mare viteză din segmentul său, 270 km/h, iar accelerația de la 0-100 km/h se face în 5,7 secunde, ceva mai lent decât la Golf R. Modelul va avea un consum mediu de 7,3 L/100 km, în ciuda puterii mari livrate. Noul model a primit mai multe sisteme de ultimă generație, precum suspensia faţă specială (Dual Axis Strut), sau diferențialul cu alunecare limitată.

Honda Civic Type R va duce o luptă strânsă pe segmentul de piață al hot hatch-urilor, alături de modele ca Volkswagen Golf R, Renault Megane RS și Ford Focus ST.