Heinz şi Kraft Foods au fuzionat, creând a cincea mare companie de alimente şi băuturi din lume

kraft-heinzHeinz a finalizat achiziţia Kraft Foods Group, creând a treia mare companie de alimente şi băuturi din America de Nord şi a cincea la nivel mondial, din a cărei conducere va face parte miliardarul Warren Buffett. Noua companie, Kraft Heinz, va avea venituri anuale de aproximativ 28 de miliarde de dolari, generate de branduri precum Oscar Mayer, Philadelphia, Velveeta, Maxwell House, Ore-Ida şi Jell-O, precum şi brânza Kraft şi ketchup-ul Heinz.

Berkshire Hathaway şi firma braziliană de investiţii 3G Capital, care au cumpărat împreună Heinz în 2013, deţin o participaţie de 51% la Kraft Heinz şi controlează şase din cele 11 locuri din board-ul companiei nou formate, inclusiv unul pentru preşedintele Berkshire, Warren Buffett.

Preşeditele Kraft Heinz este Alex Behring, managing partner la 3G. Majoritatea conducerii de vârf a Kraft Heinz provine de la Heinz, inclusiv directorul general Bernardo Hees, care la rândul său este partener la 3G. Fondul 3G este cunoscut pentru faptul că urmăreşte cu atenţie cheltuielile şi a anunţat că va reduce costurile anuale ale Kraft Heinz cu 1,5 miliarde de dolari, până în 2017.

În cadrul fuziunii, acţionarii Kraft primesc acţiuni Kraft Heinz şi dividende speciale în valoare totală de 10 miliarde de dolari. Kraft Heinz va avea două sedii centrale, în Pittsburgh (sediul Heinz), şi în Northfield, suburbie a oraşului Chicago (sediul Kraft).