Guvernul a lansat harta interactivă “România sprijină Republica Moldova”

Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova (DRRM) a anunţat că a lansat, pe site-ul său, www.drrm.gov.ro, Harta interactivă “România sprijină Republica Moldova”.

“Harta permite vizualizarea sprijinului financiar acordat de România Republicii Moldova, atât la nivel guvernamental, cât şi la nivel descentralizat – în baza acordurilor de înfrăţire între administraţiile publice locale de pe ambele maluri ale Prutului. Harta este elaborată în conformitate cu datele oferite de instituţiile guvernamentale şi administraţiile publice locale din România şi va fi completată pe măsură ce vor parveni date noi”, se arată într-un comunicat de presă transmis de DRRM.

Secretarul de stat în DRRM Ana Guţu a afirmat că este “esenţial” ca “eforturile susţinute şi sprijinul financiar din partea statului român să fie cunoscute de către toţi cetăţenii de pe ambele maluri ale Prutului”.

“În virtutea funcţiei de secretar de stat al DRRM şi cunoscând realitatea din Republica Moldova, am insistat, încă din prima zi, asupra realizării unui astfel de proiect având ca obiectiv cartografierea tuturor finanţărilor româneşti în R. Moldova. Ştim deja că România a reconfirmat, cu fiecare ocazie, angajamentul său ferm pentru sprijinirea parcursului european ireversibil al Republicii Moldova – declarativ şi prin acţiune concretă”, a afirmat Ana Guţu.

DRRM a precizat, totodată, că a acordat finanţare nerambursabilă pentru elaborarea platformei www.10ani.ro, dedicată aniversării a 10 ani de Parteneriat Strategic România – Republica Moldova. “Platforma găzduieşte spoturi video care pun în valoare sprijinul financiar al României acordat cetăţenilor R. Moldova pe diferite domenii: educaţie, cultură, sistem sanitar, sănătate, infrastructură etc”, se menţionează în comunicat. AGERPRES