Guvernul a adoptat în forma finală, prin ordonanţă de urgenţă, noul program IMM Leasing, a declarat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

„A fost adoptată în forma finală ordonanţa de urgenţă privind implementarea noului program IMM Leasing. Este vorba despre un program de facilitare a accesului pentru IMM-uri la finanţare pentru achiziţia de echipamente şi utilaje, o finanţare non-bancară, complementară programului IMM Invest, aceasta fiind o opţiune în plus pentru IMM-urile care doresc să contracteze credite pentru achiziţia de echipamente şi utilaje. Principalele coordonate ale acestui program vizează un nivel al garanţiilor de până la 80% pentru creditele pentru achiziţia de echipamente IT şi 60% pentru creditele pentru achiziţia de alte echipamente şi utilaje”, a explicat Ionel Dancă.

El a adăugat că în cadrul programului sunt eligibile atât societăţile din categoria IMM-urilor, dar şi întreprinderile cu peste 250 de angajaţi. „Valoarea finanţării garantate pentru astfel de achiziţii este de maxim 5 milioane de lei pentru un beneficiar şi beneficiază de condiţii avantajoase de creditare, precum dobânda subvenţionată în proporţie de 50%, avans zero şi comisioane de administrare zero”, a precizat Dancă. AGERPRES