GSK sistează activitatea diviziei farma din România

Ca urmare a raportului din 29 iulie privind rezultatele financiare din trimestrul doi 2020, dar și în baza unei strategii adoptate pe termen mediu, compania britanică GlaxoSmithKline (GSK) a decis sistarea activității diviziilor farma în mai multe țări din Europa de Est și zonă Mării Baltice, inclusiv în România.

Distribuția produselor destinate tratamentelor cu prescripție medicală urmează să fie preluată de parteneri distribuitori, în timp ce activitatea diviziei destinată consumatorilor, pentru produsele generice și produsele de îngrijire orală, va continua.

„GSK intenţionează să aducă modificări modelului său operaţional pe unele pieţe din Europa de Sud-Est şi Centrală şi Marea Baltică, inclusiv în România. În România, aceste schimbări au în vedere modelul afacerii noastre Farma, care se va desfăşura prin parteneri atent selectaţi şi care împărtăşesc valorile GSK, cu scopul de a sprijini activităţile noastre promoţionale, medicale, de distribuţie, de cercetare clinică şi de reglementare“, au transmis reprezentanții GSK citați de Ziarul Financiar.

Aceştia au menţionat că nu va exista nicio întrerupere a tratamentului pacienţilor ca urmare a modificărilor din companie, iar medicii vor putea să prescrie în continuare medicamentele şi vaccinurile marca GSK.

„Modificările nu sunt legate de niciun factor extern sau de performanţa afacerii noastre în aceste ţări şi nici de situaţia actuală COVID-19. Activitatea GSK Consumer Healthcare din România nu este afectată de această decizie şi va continua să se concen­treze asupra businessului din domeniile OTC şi sănătate orală, cu un portofoliu incluzând produse precum Voltaren, Theraflu, Parasinus, Centrum, Advil, Sensodyne şi Parodontax“, au mai spus reprezentanţii GSK.