GSK a semnat acordul de vânzare a Europharm Distribuţie

GSK-LogoHoldingul de companii ce deţine GSK Plc şi Interbrands Marketing & Distribution a semnat, marţi, un acord de vânzare a Europharm Distribuţie, deţinută în prezent în totalitate de către o companie a grupului GSK, anunţă reprezentanţii companiei.

GSK şi Interbrands Marketing & Distribution vor depune tranzacţia spre aprobare Consiliului Concurenţei din România, iar până la eventuala aprobare a tranzacţiei de către autorităţi Europharm Distribuţie rămâne deţinută integral de GSK şi continuă să fie gestionată ca parte a grupului GSK.

“Este un moment semnificativ pentru Europharm Distribuţie, care a devenit unul dintre cele mai importante companii de distribuţie a produselor farmaceutice din România. Europharm Distribuţie joacă un rol important pe piaţa de distribuţie a produselor farmaceutice româneşti şi pentru GSK în România, astfel că, în analiza ofertei Interbrands, GSK a ţinut cont de angajamentul cumpărătorului pentru continuitatea afacerii şi bunăstarea angajaţilor”, a declarat George Katzourakis, SVP Head Europe Area, Pharma Europe.

Prin decizia de vânzare, GSK România se aliniază strategiei globale a companiei-mamă, concentrându-se pe activitatea de bază, aceea de a dezvolta şi lansa noi medicamente şi vaccinuri.

Europharm Distribuţie este una dintre cele mai importante companii locale de distribuţie a medicamentelor (top 5), activă pe piaţa locală de peste 20 de ani, respectiv din anul 1994. AGERPRES