Grupul Roche a încheiat anul 2015 cu vânzări în creştere

Roche-logoGrupul Roche a înregistrat o creştere de 5% la nivelul vânzărilor globale în anul 2015, valoarea acestora ajungând la 48,145 miliarde de franci elveţieni, la o rată de schimb constantă.

Pentru compania noastră, 2015 a fost un an de succes, cu rezultate financiare pozitive atât pentru Divizia de Farmaceutice cât şi pentru cea de Diagnostic, lansarea unor noi medicamente şi platforme de diagnostic contribuind la acest bilanţ. Mă bucura în mod deosebit progresul pe care l-am înregistrat în domeniul cercetării şi dezvoltării de produse noi. Grupul nostru a raportat date clinice importante în mai multe arii terapeutice precum cancerul, scleroza multiplă, bolile imunitare şi afecţiunile hepatologice. Având în vedere portofoliul actual şi dezvoltările din zona de cercetare, pot spune că suntem într-o poziţie bună pentru viitor”, a declarat Severin Schwan, CEO, Roche.

Vânzările Diviziei de Farmaceutice a Roche au crescut cu 5% (la o rată de schimb constantă) în 2015, ajungând la 37,3 miliarde de franci elveţieni. La rândul său, Divizia de Diagnostic a înregistrat vânzări în creştere cu 6% în 2015, acestea ajungând la 10,8 milioane de franci elveţieni.

În 2015, Roche a obţinut cinci aprobări importante, iar patru produse au primit din partea US Food and Drug Administration (FDA) clasificarea de terapii inovatoare, iar compania a înregistrat rezultate pozitive în studiile clinice legate de medicamente experimentale în hematologie, imunoterapia cancerului şi scleroză multiplă.

Fondată în 1896, compania Roche a dezvoltat 29 de medicamente – printre care antibiotice, medicamente împotriva malariei şi chimioterapice. De asemenea, compania Roche a fost recunoscută şapte ani consecutiv ca liderul sectorului farmaceutic al Dow Jones Sustenability Index. AGERPRES