Grupul polonez Impro investește 4 milioane euro în extinderea fabricii de acoperişuri din Cluj

Grupul polonez din construcţii Impro, care are în România două fabrici de acoperişuri şi de panouri termoizo­lante, îşi va extinde capacitatea de producţie pe plan local, într-un program investiţional mai amplu, ce presupune un buget de 4 milioane de euro şi care se va întinde pe circa trei ani, scrie Ziarul Financiar.

”Vom demara noi investiţii pentru 2020 şi pentru ur­mă­torii ani. Vom mări capaci­tatea de producţie, vom aduce noi utilaje de producţie şi vom extinde spaţiul de producţie, mărind hala deja existentă în Cluj. Toate aces­te investiţii vor aduce necesitatea de a mări echipa noastră, mai ales în departa­mentele Produc­ţie şi Logistică”, spune Mircea Pasenciuc, director general Impro România, citat de ZF.

Polonezii de la Impro au preluat la sfârşitul anului 2017 fabrica de panouri de tip sandwich din Timişoara de la italienii de la Marcegaglia. Grupul era deja prezent în România din 2009, iar până în 2016 a funcţionat cu o singură linie de producţie, într-un spaţiu închiriat, urmând să deschidă propria fabrică în localitatea Jucu, din judeţul Cluj, cea care este vizată acum de extindere.

Impro colaborează cu distribuitori de acoperişuri, depozite de materiale de construcţii, dezvoltatori imobiliari, firme care execută spaţii industriale folosind panouri termoizolante şi sau tablă cutată.