Grupul de clinici Dent Estet preconizează o cifră de afaceri record pentru domeniul stomatologiei private din România

dentestetGrupul de clinici Dent Estet, unul din actorii importanţi din domeniul serviciilor de medicină dentară din ţara noastră, preconizează să încheie anul în curs cu o cifră de afaceri de 5 milioane de euro, ceea ce ar reprezenta o creștere de 30% în primele trimestre ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

“Am bugetat pentru acest an o creștere cu 15% a cifrei de afaceri faţă de valoarea de anul trecut. Am reușit să depășim nivelul propus cu mai bine de 10% și am atins astfel o valoare-record pentru domeniul stomatologiei private din țara noastră”, apreciază dr. Oana Taban, CEO si fondator al grupului de clinici Dent Estet.

Dezvoltarea afacerii Dent Estet s-a bazat anul acesta pe consolidarea programelor de educare și pe informare corectă, ceea ce a dus la o creștere a diviziei de implantologie cu 40% față de anul precedent, după cum a mai explicat fondatorul grupului.

Potrivit sursei citate, comportamentul pacienților români față de serviciile de stomatologie s-a schimbat “profund” în ultimii ani. Românii sunt “tot mai interesați” de calitatea actului medical și de alegerea unei echipe multidisciplinare, supra-specializate pe care să le găsească în aceeași clinică stomatologică. Acest comportament este și mai vizibil atunci când este vorba despre tratamentele complexe. Astfel, dacă în anul 2010, cererea pentru tratamente cu implant dentar genera sub 8% din totalul încasărilor grupului de clinici, după cinci ani, aceasta se apropie de 30%. “La aceasta contribuie atât supra-specializarea în străinătate a unui număr mai mare de medici, cât și aportul pacienților străini, cu un nivel de educație ridicat și foarte bine informați”, explică Oana Taban.

Conform comunicatului, Dent Estet a înregistrat creșteri majore și în ceea ce privește linia de business dedicată copiilor și adolescenților. Echipa medicală a celor patru clinici din București și Timișoara dedicate acestor segmente de vârstă s-a lărgit anul acesta cu încă zece medici.

În cei peste 16 ani de la deschidere, echipa grupului de clinici Dent Estet s-a extins la un număr de 200 de specialiști, dintre care 68 medici, care au tratat peste 50.000 de pacienți. Totodată, DentEstet a inaugurat în 2008 DentEstet 4 KIDS și DentEstet 4 TEENS, primele clinici stomatologice din România și din Estul Europei dedicate exclusiv copiilor și adolescenților.