axxaContractul de vânzare a operațiunilor de asigurări AXA Life Insurance România către Certinvest și SIF Transilvania, anunțat în data de 18 decembrie 2014, a încetat, iar compania de asigurări evaluează în prezent opțiunile strategice, luând în considerare interesul clienților și al angajaților săi din România, a anunțat compania.

Conform acordului parafat la finele anului trecut de cele trei entități, Grupul AXA urma să vândă operațiunile sale de asigurări de viață și economisire din România și să se retragă de pe piața locală. În conformitate cu termenii acordului, SAI Certinvest achiziționa o participație de 70% din filiala AXA România (AXA Life Insurance SA), în timp ce SIF Transilvania cumpăra 30%. Termenii și condițiile tranzacției nu au fost făcute publice.

SAI Certinvest este cea mai mare companie românească independentă de asset management, cu active în administrare de peste 250 milioane de lei și o experiență de peste 20 de ani în investiții pe piața din România. Compania are în administrare un portofoliu diversificat de fonduri mutuale (fonduri de acțiuni, fonduri de indici, fonduri cu venit fix, fonduri diversificate), precum și un număr important de portofolii individuale, fiind lider pe acest segment.

SIF Transilvania este o societate listată la Bursa de Valori București și administrează active în valoare de aproximativ 250 milioane de euro. Compania are o politică de investiții diversificată, cu expuneri semnificative în domeniul financiar, turism și imobiliar.

Grupul AXA este lider mondial în domeniul asigurărilor și administrării de active, cu 161.000 de angajați care deservesc 103 milioane de clienți în 59 de țări. În 2014, cifra de afaceri a Grupului raportată pe bază IFRS s-a ridicat la 92 miliarde de euro, iar câștigurile raportate pe bază IFRS la 5,1 miliarde de euro. La 31 decembrie 2014, AXA avea în administrare active în valoare de 1.227 miliarde de euro. Grupul este membru fondator al Inițiativei Financiare a Programului de Mediu al Națiunilor Unite (UNEP FI) Principiile asigurărilor durabile și semnatar al Principiilor ONU pentru investiții responsabile. AGERPRES