Grupul Altex anunță achiziția distribuitorului de produse IT&C Despec

Grupul Altex anunță finalizarea achiziției companiei Despec, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse IT&C din țară, în urma unei tranzacții de peste 2 milioane de euro.

Prin achiziția realizată, Complet Electro Serv (CES), companie membră Grup Altex și unul dintre principalii producători și distribuitori de echipamente IT&C, electronice și electrocasnice din țară, preia 79% din părțile sociale deținute în Despec România, tranzacția fiind aprobată de Consiliul Concurenței în luna martie a anului acesta.

Integrarea Despec este în linie cu viziunea a Grupului Altex din ultimii ani de consolidare a prezenței sale pe piața de distribuție de produse IT&C și birotică, de a crea sinergii și valoare adăugată în cadrului Grupului, prin optimizarea resurselor logistice și de transport, dar și prin extinderea gamei de produse și servicii pentru sectorul B2B.

„Fie că ne adresăm segmentului B2C sau B2B, obiectivele noastre sunt acelea de a democratiza accesul la tehnologie, dar și de a răspunde nevoilor clienților şi schimbărilor din piață, venind constant cu noi alternative de produse și servicii integrate de înaltă calitate. Includerea Despec în rețeaua noastră este încă un pas strategic pe care îl facem pentru a rafina ofertele pentru clienți și pentru a ne consolida poziția pe piața locală de distribuție electro-IT, după achiziționarea RTC și realizarea joint-venture-ului cu Promate din ultimii doi ani”, a declarat Dan Ostahie, CEO Altex România.

Acționarii Despec, printre care și directorul general Cristian Ciurea, vor ramane în continuare în companie pentru a susține integrarea optimă și creșterea acesteia ca parte a Grupului Altex.

,,Am ales să facem parte dintr-un grup precum Altex cu obiective similare cu ale noastre și cu o viziune progresistă la nivelul pieței românești. O astfel de formulă ne permite acum să atragem noi segmente de clienți către care venim și cu toată experiența noastră de peste 25 de ani în distribuția de produse și servicii IT&C”, a spus Cristian Ciurea, director general Despec.