“Grit – Puterea pasiunii şi a perseverenţei”, de Angela Duckworth

grit-angela-duckworth-editura-publicaAngela Duckworth preda matematica elevilor de gimnaziu când a observat ceva ce a intrigat-o: la finalul semestrului, majoritatea elevilor care au obținut cele mai bune rezultate nu erau cei care aveau un talent natural în a înțelege ceea ce li se preda, ci cei care au fost perseverenți (gritty) pe parcursul semestrului: elevii care iniţial avuseseră dificultăţi în a înțelege matematica, dar îşi luau notiţe, puneau întrebări, și încercau iar şi iar.

Grit este trăsătura de caracter care îmbină fericit pasiunea și perseverența în raport cu obiectivele pe termen lung.

În Grit, autoarea le face cunoștință cititorilor cu profesori care lucrează în unele dintre cele mai dure şcoli din lume, cu cadeţi care se chinuie în primele lor zile la Academia Militară West Point şi cu tineri finalişti care se întrec la Concursul Naţional Spelling Bee. Angela Duckworth scoate la lumină povești fascinante din istorie şi strânge la un loc cele mai utile idei rezultate din experimentele moderne din domeniul performanţelor de vârf.

Personală, revelatoare şi având chiar potenţialul de a-ţi schimba viaţa, Grit este o carte despre gândurile care îţi trec prin cap când eşuezi şi cum exact aceste gânduri – nu talentul sau norocul – fac toată diferenţa.

Angela Duckworth a absolvit Universitatea Harvard cu o diplomă în neurobiologie. Ulterior, a făcut un master în neuroștiințe la Oxford și un doctorat în psihologie la Universitatea din Pennsylvania. În 2013, a câştigat premiul Mac Arthur, cunoscut şi ca „bursa geniilor”. În prezent este profesor de psihologie la Universitatea din Pennsylvania şi fondator și director științific al Character Lab. A fost consilier pentru Casa Albă, Banca Mondială, echipe din NBA şi NFL, precum şi pentru preşedinţii unor companii din topul Fortune.

Încă de la lansarea ediției originale, Grit se menține pe locul 1 în lista de bestselleruri de business a New York Times. Din top 10 bestselleruri ale acestui clasament, cu o singură excepție, edițiile în limba română au apărut sau sunt în curs de apariție la Publica!

Pornind de la propria poveste – aceea de fiică a unui om de ştiinţă care îi deplângea frecvent lipsa de „geniu” – Angela Duckworth descrie dificultăţile de care s-a lovit de-a lungul carierei sale și care au condus-o spre ipoteza că secretul realizărilor excepționale nu este, de fapt, talentul, ci o  combinaţie unică de pasiune şi perseverenţă pe care ea o numește grit.

Autoarea le face cunoștință cititorilor cu profesori care lucrează în unele dintre cele mai dure şcoli din lume, cu cadeţi care se chinuie în primele lor zile la Academia Militară West Point şi cu tineri finalişti care se întrec la Concursul Naţional de Rostire pe Litere. De asemenea, Angela Duckworth scoate la lumină povești fascinante din istorie şi strânge la un loc cele mai utile idei rezultate din experimentele moderne din domeniul performanţelor de vârf. Nu în ultimul rând, le împărtăşeşte cititorilor ceea ce a aflat intervievând zeci de oameni de succes, de la Jamie Dimon, CEO JPMorgan, la Robert Mankoff, redactorul-şef al rubricii de caricaturi din The New Yorker, până la Pete Carroll, antrenorul echipei Seattle Seahawks.

 

Puteți comanda volumul “Grit – Puterea pasiunii şi a perseverenţei”, de Angela Duckworth, la prețul de 55 de lei, aici   

 

Citiți câteva pagini