Grupul chinez Great Wall Motor a anunţat că va lansa anul viitor un automobil electric compact şi un SUV plug-in hibrid în Europa, pe fondul creşterii numărului de producători auto din China care îşi încearcă norocul pe continent cu vehicule cu emisii scăzute sau zero, transmite Reuters.

Compania a informat la Salonul Auto de la Munchen că la finalul anului va lua comenzi de la clienţii germani pentru SUV-ul Coffee 01, care are o autonomie de 150 de kilometri, iar livrările, comercializate sub brandul WEY brand al Great Wall, vor începe în primul semestru din 2022.

Salonul Auto de la Munchen este primul eveniment global al industriei auto de la debutul pandemiei. În curând grupul chinez va anunţa că modelul său va fi disponibil şi pe alte pieţe europene şi în 2022 va inaugura la Munchen primul său „centru de experimentare a brandului” din Europa.

În mai, producătorul chinez de vehicule electrice Nio Inc anunţase că va lansa în Norvegia primul său magazin în afara ţării. Ţara nordică este lider mondial în domeniul utilizării automobilelor electrice. Rivalele Xpeng Inc şi BYD vând deja automobile electrice în Europa. AGERPRES