Grawe România Asigurare, subsidiara grupului austriac de asigurări Grawe, va începe să vândă primele poliţe obligatorii pentru răspundere civilă auto (RCA) şi pentru asigurări CASCO începând din luna ianuarie a anului viitor.

În luna august a acestui an, la puţin timp după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat solicitarea firmei de asigurări, Grawe România anunţase că va începe să vândă primele asigurări RCA în luna octombrie, iar obiectivul era atingerea unui număr de 50.000 de clienţi la finalul lui 2020.

Compania a aşteptat apariţia noii norme care reglementează piaţa asigurărilor, normă care a fost publicată în Monitorul Oficial în 8 decembrie. „Acum societatea se află în etapa în care se pregăteşte printarea noului format de poliţe RCA. În ceea ce priveşte poliţele CASCO, se doreşte lansarea lor odată cu cele RCA, acesta fiind motivul pentru care şi pe acest segment vânzarea va începe în prima lună a anului viitor”, se arată în comunicatul oficial al companiei.

Grawe va deveni al nouălea jucător pe piaţa RCA, alături de Euroins, City Insurance, Allianz-Ţiriac, Generali, Asirom, Omniasig, Groupama şi Uniqa.

Grawe România Asigurare SA, subsidiara grupului austriac de asigurări Grawe, este un jucător mic pe piaţa asigurărilor din România, cu prime brute subscrise de 47 milioane lei în 2015, în special din asigurări de viaţă şi de proprietăţi.

Intrarea companiei austriece vine într-un moment dificil pentru piaţa RCA. Guvernul a aprobat, în noiembrie, la presiunile patronatelor din transportul rutier, o Ordonanţă de Urgenţă care impune îngheţarea preţurilor RCA pentru şase luni, prin fixarea unor preţuri maxime de către ASF.