Gral Medical a reușit să finalizeze procesul de preluare a unui laborator de analize medicale din orașul Timișoara. Compania a pus în practică strategia națională de mărire a rețelei de centre Gral în orașe cu o populație de peste 200.000 de locuitori. Centrul nou achiziționat este un laborator de analize medicale cu tradiție ce activează pe piața serviciilor medicale din Timiș din anul 2004.

“Dacă până acum ne-am axat pe extinderea rețelei de centre Gral în centrul și sudul țării, suntem foarte bucuroși că am reușit să intrăm și pe piața medicală din vestul țării. Este primul pas dintr-un proiect ambițios de dezvoltare ce a început în anii anteriori. Datorită investițiilor efectuate în aparatură de laborator, am reușit să standardizăm procesul medical, iar standardele de calitate sunt identice indiferent de orașul unde se efectuează. Dorim ca pacienții să își efectueze periodic analize de monitorizare la un laborator de încredere, iar medicii curanți să poată analiza în dinamică evoluția rezultatelor”, spune Robert Chițan, director de dezvoltare Gral Medical.

Gral Medical continuă efortul de extindere pe verticală a serviciilor oferite, astfel că, într-o perioada cu mari încercări, a finalizat 2 proiecte de investiții de peste 600.000 euro. Laboratorul de biologie moleculară din București s-a modernizat complet, oferind un volum de peste 2000 de teste COVID RT PCR pe zi, iar paleta de servicii de biologie moleculară s-a mărit. În aceeași perioada spitalul OncoFort Craiova s-a relocat într-un spațiu nou, mărind confortul și capacitatea pentru pacienții oncologici din județul Dolj.

În acest moment rețeaua de laboratoare sub marca GRAL ajunge la 15 laboratoare ce efectuează în total un volum de peste 8 milioane de analize anual. Toate laboratoarele sunt acreditate în conformitate cu SR/ISO/CEI 15189, sunt evaluate periodic, participa la controlul extern, efectuează audit intern interlaboratoare, iar toate serviciile sunt certificate de standardul de calitate ISO 9001.