Google va monitoriza nivelul de poluare din oraşe cu ajutorul maşinilor Street View

google-street-viewGoogle este pe cale să echipeze autoturismele care străbat străzile oraşelor colectând imagini pentru serviciul Street View cu noi senzori, având rolul de a înregistra mai mulţi indicatori vizând calitatea aerului. Astfel, hărţile Google vor putea oferi în curând informaţii despre nivelul de poluare cu acurateţe la nivel de stradă.

Instalaţi deocamdată doar pe câteva autoturisme Street View, senzorii furnizaţi de Aclima, o companie cu experienţă în domeniu, permit monitorizarea nivelurilor de dioxid de carbon, negru de fum, pulberi în suspensie şi alte tipuri de poluanţi.

“Sperăm ca aceste informaţii să ajute oamenii să conştientizeze modul în care oraşele trăiesc şi respiră, alăturându-se dialogului pentru îmbunătăţirea calităţii aerului”, a declarat Karin Tuxen-Bettman, manager al programului Google Earth Outreach.

O primă rudă de teste a fost desfăşurată deja în oraşul american Denver, senzorii de poluare echipaţi pe autoturismele Street View colectând date însumând 750 ore de condus, repartizate pe dura unei luni. Google şi Aclima plănuiesc mutarea testelor în zona oraşului San Francisco, iar pe termen lung să extindă folosirea senzorilor de calitate a aerului la nivel global, acoperind toate zonele vizitate de vehiculele Street View.