Google va colabora cu firme nipone în proiectul automobilului autonom

Google intenționează să colaboreze cu o serie de companii japoneze în proiectul său dedicat automobilului autonom, a declarat un responsabil al companiei americane din industria IT pentru cotidianul nipon Nikkei.

“Avem discuții cu diverse companii din Japonia”, a declarat Astro Teller, coordonatorul laboratoarele Google X, divizia de inovație a companiei americane, potrivit cotidianului nipon, citat de agenția France Presse. “Suntem foarte deschiși. Eu nu pot da numele companiei, dar vorbim cu furnizori de piese precum și cu producători de autovehicule”, a mai spus Astro Teller.

“Noi nu deținem uzine proprii”, a adăugat el, sugerând că grupul ar putea aloca subcontractorilor niponi unele echipamente și componente care vor fi necesare la realizarea proiectului automobilului autonom. “Pentru noi, obiectivul este să ajungem la ‘zero morți’ în accidente rutiere și ca 1.000 de miliarde de dolari pierduți în fiecare an din cauza blocajelor în trafic să se îndrepte spre economie”, a adăugat sursa citată.

Totodată, Astro Teller a precizat că gigantul Google nu intenționează să devină chiar un producător concurent al grupurilor actuale din domeniul industriei auto. Google se va specializa în dezvoltarea de senzori și programe informatice, dar în cele din urmă se asociază pentru vânzarea către producători auto existenți.

Pentru cercetările sale efectuate în Statele Unite, Google utilizează prototipuri specifice și o flotă de automobile de serie ale unor producători precum Lexus, parte a grupului nipon Toyota, notează AFP. AGERPRES