Google Photos oferă stocare foto/video nelimitată cu sincronizare pentru Android, iOS, Windows şi OS X

google_photosGoogle a anunţat noul său serviciu pentru stocarea şi back-up-ul imaginilor Photos, compania eliminând cu această ocazie dependenţa de Google+ şi completând noua ofertă cu un spaţiu nelimitat de stocare.

Disponibil pe terminalele Android şi iOS sau direct din browser, Google Photos preia multe dintre ideile aplicate în cadrul Google+ Photos, însă elimină componenta de socializare şi devine un serviciu de sine stătător. Compania răspunde astfel plângerile celor care au afirmat că Google+ este vârât cu forţa pe gât indiferent dacă utilizatorul doreşte acest lucru sau nu, oficialii companiei admiţând de altfel că Google+ va rămâne doar o componentă de socializare opţională.

Cel mai atractiv aspect al noului serviciu este, fără îndoială, spaţiul nelimitat de stocare. Atunci când îşi va activa contul, utilizatorul va putea alege între noul mod de lucru cu spaţiu nelimitat, care stochează însă versiuni optimizate JPG ale imaginilor sale, sau stocarea clasică a originalelor, care include şi suport RAW sau TIF, dar care este limitată la spaţiul contului Drive.

Google Photos permite stocarea imaginilor cu o rezoluţie de cel mult 16 MP şi a filmărilor cu rezoluţie Full HD, conţinutul cu parametri superiori urmând să fie recomprimat. Google Photos va organiza imaginile într-o galerie uşor de parcurs, utilizatorul putând crea suplimentar colecţii, filme, prezentări (Stories), slideshow-uri (Animation) sau colaje. La acestea se adaugă şi imaginile sau filmele create în mod automat, care pot fi salvate local dacă sunt pe placul utilizatorului.

Partajarea este o componentă esenţială pentru un serviciu de această natură, iar aplicaţiile Google Photos simplifică modul de lucru oferind chiar un ecran suplimentar în care puteţi vedea ce sau când aţi partajat şi protejează intimitatea utilizatorului prin înlăturarea geotagging-ului din imaginile distribuite. Aceste opţiuni sunt completate cu un editor foto simplu, care oferă unele pentru ajustarea parametrilor fizici sau de culoare.

Serviciul Google Photos este disponibil pe platformele Android, iOS, Windows şi OS X, primul primind o actualizare a deja existentei aplicaţii Photos, în timp ce celelalte trei vor primi aplicaţii noi.