Google a lansat în Statele Unite un serviciu de telefonie fixă

Google Fiber PhoneGigantul american de internet Google a anunțat că oferă utilizatorilor săi din Statele Unite un serviciu de telefonie fixă pentru orașele americane unde oferă și servicii de internet de mare viteză prin fibră optică.

Serviciul, denumit Fiber Phone, se află situat în mediul online, mai precis în ”Cloud”, dispunând astfel de unele funcții suplimentare cum ar fi transcrierea mesajelor vocale și expedierea acestora prin mesaje text (SMS) sau prin e-mail, precum și conexiune automată cu telefonul mobil când utilizatorul este departe de casă.

Google a anunțat un tarif de 10 dolari pe lună pentru apeluri nelimitate în interiorul Statelor Unite și prețuri accesibile pentru apeluri internaționale. Fiber Phone va fi lansat inițial pe unele site-uri din Statele Unite, însă obiectivul este să devină o opțiune complementară propusă tuturor orașelor din SUA unde gigantul informatic instalează rețeaua sa experimentală de mare viteză prin fibră optică Google Fiber.

Proiectul Google Fiber, inițiat în 2012, este astăzi funcțional doar în patru orașe (Atlanta, Austin, Kansas City și Provo), însă compania are planuri de extindere și în alte regiuni și orașe din SUA. Nu este prima incursiune a celor de la Google pe tărâmul serviciilor de telefonie, existând deja serviciul online Google Voice, care permite comutarea mai multor linii telefonice către un număr unic, dar și serviciul de telefonie mobilă ”Project Fi”. AGERPRES