Glovo, una dintre cele mai importante platforme de livrare din lume, lansează Glovo Express și deschide primul Micro Fulfillment Center (MFC) din România, la București.

MFC este un spațiu comercial special gândit pentru a oferi produse de larg consum și nu numai exclusiv prin servicii de livrare rapidă, zilnic, tot timpul anului, și face parte din planul companiei de extindere a diviziei de Q-Commerce. Până la finalul acestui an, Glovo vrea să deschidă Micro Fulfillment Centers în alte cinci orașe din România, în afara celui din București care acoperă zona Gării de Nord – Basarab – Piața Victoriei. Următoarele orașe vizate sunt Brașov, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca și Constanța.

Cu ajutorul Glovo Express, utilizatorii vor avea posibilitatea de a comanda direct din aplicație până la 2.500 de produse precum legume, fructe, produse congelate, produse de băcănie, de brutărie, băuturi alcoolice și non-alcoolice, dulciuri, lactate, dar și produse dedicate îngrijirii bebelușilor și pentru animalele de companie.

„Lansarea Glovo Express și trecerea în această nouă etapă de livrare la cerere pe piața din România reprezintă un moment cheie pentru noi și credem că impactul acestui nou serviciu este unul pozitiv, de un real interes pentru clienții noștri. Ne bucurăm că putem extinde oferta de servicii Glovo, astfel încât tot mai multe produse din diverse categorii să poată ajunge într-un timp scurt la cât mai mulți clienți. Astfel, utilizatorii aplicației Glovo au șansa de a petrece într-o manieră mai plăcută timpul petrecut în mod normal la cumpărături”, spune Victor Răcariu, General Manager Regional Glovo pentru Europa de Sud-Est.

Programul de funcționare al Glovo Express va fi de luni până duminică, în intervalul orar 09:00 – 02:00, iar până la finalul acestui an, compania plănuiește să deschidă 15 unități care vor asigura livrarea rapidă pentru mai multe categorii de produse, în peste șase orașe din țară, printre care București, Brașov, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca și Constanța.