Conștientizând importanța adaptării la nevoile în permanentă schimbare ale pieței tipografice și mai ales la ritmul inovației tehnologice, Global Print demarează în 2019 o amplă investiție de circa 2 milioane de euro în achiziția de utilaje performante, de software specializat de ultimă generație și în traininguri de instruire personal.

 

Soluții complete pentru printul digital pe formate mari

Una dintre principalele direcții de dezvoltare și de investiții ale Global Print o constituie achiziția de noi utilaje high end pentru Print Digital Large Format, echipamente ce acopera toate tehnologiile de print in format mare, de la print pe baza de cerneală UV pe materiale rigide, cerneală latex, cerneală ecosolvent sau cerneală pe bază de apă. Se obtin astfel importante eficientizari de costuri, putand alege pentru fiecare proiect materialul potrivit, echipamentele instalate inca de la inceputul anului putand realiza printuri de inalta calitate pe marea majoritate a materialelor disponibile pe piața din România.

Pentru printarea cu cerneală UV, pe orice material rigid sau flexibil cu grosime de până la 5,08 cm, dar și pentru realizarea de signalistică de interior / exterior, POS/POSM (Point of Sales Materials), Display, ambalaje colective, ambalaje de produs de format mare ori componente industriale, Global Print a instalat inca de la inceputul acestui an, printerul true flatbed Fuji Acuity HS Advance, cu o capacitate de producție de până la 30.000 mp pe lună, la calitate fotografică (1200 dpi – certificare Pantone si Fogra).

Pentru aplicațiile Print Latex, folosite cu precădere pentru postere, tablouri, tapet, signalistică de interior / exterior sau standuri, Global Print a instalat printerul HP Latex 375. Sunt obtinute eficientizari de pana la 40% ale costului cernelii, datorita tonerelor de mare capacitate de 3 litri per culoare.

Printurile cu cerneală ecosolvent, recomandate în cazul produselor outdoor, precum semnalistică, autocolente auto sau reclame reflectorizante, sunt realizate cu utilajul de Print & Cut Roland Soljet PRO4  XR640, ce asigura o capacitate de produsctie de pana la 25.000 mp/luna.  Se pot printa inclusiv culori metalice și produce printuri rezistente la raze UV, culorile fiind protejate la decolorare între 3 și 5 ani (extrem de util pentru aplicatii precum stickere auto).

Printurile cu cerneală pe bază de apă se realizează  de imprimantele CANON 8400 S, ce pot atinge cel mai inalt nivel de calitate al imaginii ( true photo – rezoluție 2.400 dpi), fără miros (cerneală safe 100% pentru grădinițe, clinici, orice mediu interior), asigurând cel mai mare gamut de culoare și cel mai înalt nivel de fidelitate/calitate a printului existent pe piața românească.

Pentru finisările post print a fost instalat în 2019 cel mai nou model de masă de tăiere digitală, produs de către ESKO Kongsberg. Sunt realizate operațiuni complexe de tăiere, biguire, decupare Kiss Cut (tăierea doar a primului strat al materialelor autocolante), etc. Se adaugă totodată echipamente profesionale de laminare, capsare și sudare banere.

Pentru signalistică și outdoor a fost instalat un echipament laser produs în USA, care, pe lângă gravarea clasică, permite realizarea de detalii fine și imagini (fotogravură).

 

Certificare FOGRA pentru toate utilajele și procesele de producție

Asigurarea unui nivel constant al calității la nivel premium reprezintă una dintre prioritățile de business pentru Global Print și ca urmare obținerea prestigioasei certificări FOGRA a beneficiat de o deosebită atenție și a implicat totodată alocarea a importante resurse financiare. S-a urmărit garantarea reproducerii corecte a culorilor PANTONE, aspect atât de important pentru toate corporațiile ce acordă o deosebită importanță respectării culorilor de brand.

S-a avut în vedere achiziționarea de echipamente cerificate FOGRA, s-au realizat importante investiții în echipamente de măsurare avansată a colorimetriei fiecărei lucrări realizate și a fost instruit personalul în vederea parcurgerii și respectării tuturor etapelor  de verificare și ajustare a culorilor. Global Print este printre puținii jucători de pe piața de print din România care are certificare FOGRA „la zi” atât din punct de vedere tehnic cât și a proceselor de producție tipografică.

Prin certificarea FOGRA obținută în 2019, recunoscută ca fiind cel mai exigent sistem de certificare la nivel mondial în domeniul tipografic, dar și prin importantele investiții realizate pentru utilaje, Global Print își consolidează poziția de principal jucător pe piața românească de print digital.

 

Pentru a intra în contact cu echipa Global Print și a afla cum poate veni aceasta în sprijinul proiectelor dvs.: