Karni_GilBanca Națională a României a aprobat numirea lui Gil Karni în funcția de Președinte Executiv al Bank Leumi România la începutul lunii mai, după ce acesta a fost desemnat pe actuala poziție la începutul anului de către Consiliul de Administrație al Băncii.

Gil Karni și-a dezvoltat o carieră de succes în Bank Leumi Israel și în subsidiarele acesteia,timp de mai bine de 20 de ani. El revine în România după ce a ocupat funcția de CEO al Bank Leumi Luxemburg timp de 5 ani. Înaintea acestui mandat, el a acționat în calitate de Director al Diviziei Real Estate și Israeli în cadrul Bank Leumi România timp de 3 ani, perioadă în care a avut ocazia să cunoască atât piața locală, cât și clienții din mediul de business românesc.

“Mă bucur să revin în România pentru a contribui la dezvoltarea prezenței Grupului Leumi în această piață foarte importantă, alăturându-mă unor colegi foarte buni, adevărați profesioniști, cu ajutorul cărora Banca va continua să ofere un înalt grad de expertiză clienților săi, în conformitate cu valorile fundamentale ale Grupului. Sunt convins că Bank Leumi România va continua să creascăși să evolueze într-un mod foarte sustenabil, ceea ce va conduce la rezultate excepționale pe termen lung, atât pentru clienți, cât și pentru Bancă”, a declarat Gil Karni.

Bank Leumi România este filiala locală a Bank Leumi – Israel, prezentă din anul 2006, având o reţea de 15 unităţi în cele mai importante orașe. Strategia Băncii este de a se concentra asupra segmentului companiilor, oferind clienților săi servicii financiare complete, de la pachete de cont curent pentru tranzacțiile de zi cu zi până la finanțarea de proiecte complexe.