România are potențialul de a deveni un hub de inovație antreprenorial prin efortul comun al actorilor publici și privați prezenți pe scena mediului de business actual, a menționat Gheorghe Sârbu, coordonatorul comunității Innovation Labs, în cadrul webinarului de lansare a comunității OSC-Hackathons.

Lansarea comunității cu OSC – Hackathons a avut loc pe 20 mai și a adus împreună reprezentați importanți ai comunităților de inovare și dezvoltare atât la nivel național cât și internațional.

Pe termen lung, Gheorghe Sârbu propune transformarea României într-un hub regional prin intermediul căruia să existe posibilitatea canalizării de fonduri către accelerarea procesului de inovare. ,,Misiunea noastră este să aducem inovația mai aproape de antreprenorul care nu are elementul tech dar care are idei și își dorește ca prin inovarea business-specific să treacă la formatul digital. Așadar, transformarea digitală este obiectivul nostru principal la momentul actual” a menționat coordonatorul Innovation Labs în cadrul webinarului.

 

Citiți articolul integral pe platforma comunității Hackathons.ro