Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii are un nou director general, din data de 12 februarie această funcţie fiind preluată de Gheorghe Lăpădat.
Gheorghe Lăpădat are o experienţă de peste 30 ani în sistemul financiar – bancar românesc, ocupând de-a lungul timpului diferite poziţii cheie de coordonare şi conducere, Domeniile sale de expertiză sunt legate de activităţile de creditare, garantare, consultanţă, contabilitate şi audit financiar.
Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii din Craiova, Lăpădat a obţinut în anul 2007 titlul ştiinţific de Doctor în Economie, titlu acordat de Universitatea din Craiova. A publicat, în calitate de autor, colaborator şi coautor o serie de articole ştiinţifice pe teme economice, precum şi un Manual universitar de Microeconomie.
În ultimii 14 ani, Gheorghe Lăpădat a ocupat funcţia de director general al Fondului Local de Garantare Craiova – Filiala FNGCIMM IFN SA. Din martie 2018, Lăpădat a ocupat funcţia de director general adjunct al FNGCIMM Bucureşti.
„Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii împlineşte anul acesta 18 ani, vârsta dinamismului, a entuziasmului în atingerea obiectivelor strategice. Am încredere în întreaga echipă de profesionişti de la FNGCIMM, şi am convingerea că va contribui activ la consolidarea poziţiei instituţiei pe piaţa financiar-bancară, ca partener pe termen lung al finanţatorilor, ca sprijin al mediului antreprenorial, al autorităţilor publice locale şi al fermierilor din întreaga ţară.
Vom continua extinderea şi modernizarea activităţii, acordând o atenţie deosebită dialogului direct cu potenţialii beneficiari din întreaga ţară; vom continua implementarea proiectelor de digitalizare în cadrul instituţiei, urmând astfel tendinţele actuale la nivel naţional şi internaţional. Avem un mesaj de încurajare pentru tinerii noştri beneficiari, pentru a învesti în propria dezvoltare sau pentru a-şi antrena şi materializa abilităţile antreprenoriale, iar pentru beneficiarii ajunşi la vârsta maturităţii în afaceri vom continua să ne concentrăm pe diversificarea şi adaptarea produselor de garantare pentru a răspunde pe deplin cerinţelor de dezvoltare pe criterii de sustenabilitate”
, a declarat Gheorghe Lăpădat. AGERPRES