Grupul ungar Gedeon Richter Plc. şi Dr.Max au anunţat că subsidiara indirectă a lui Richter, Armedica Trading S.R.L., a semnat un contract de vânzare de acţiuni pentru a transfera operaţiunile de distribuţie şi retail farmaceutic către Mediplus Exim S.R.L., o subsidiară a A&D Pharma, parte din Dr.Max Group.
Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de obţinerea aprobărilor din partea Consiliului Concurenţei din România,.
„Achiziţionarea operaţiunilor de distribuţie şi retail farmaceutic ale Gedeon Richter din România reprezintă un nou pas important în extinderea Dr.Max Group pe piaţa din România”, a declarat directorul general de la Dr.Max Group, Leonardo Ferrandino, într-un comunicat remis Bursei de la Budapesta.
La rândul său, Cezar Zaharia, CEO of A&D Pharma, a arătat că prin această tranzacţie companie îţi va întări poziţia pe piaţa de retail şi angro.
„Datorită unei suprapuneri foarte limitate cu lanţul nostru de retail, această achiziţie ne va permite să acoperim punctele lipsă din reţeaua noastră şi să oferim mai multe servicii accesibile şi o gamă mai largă de produse pacienţilor noştri în locaţiile unde suntem deja prezenţi”, a precizat Cezar Zaharia.
Prezent în opt ţări din Europa, Dr.Max este principalul lanţ de farmacii din Europa Centrală. În România, Dr.Max are peste 650 de farmacii. AGERPRES