Garanti Bank finanţează cu 11 milioane de lei construcţia primului spital privat din Dobrogea

Garanti Bank a acordat o finanţare de 11 milioane de lei, pe o perioadă de 10 ani, unităţii medicale HEKA Hospital, din Constanţa, cu scopul transformării unei foste clădiri de birouri din centrul municipiului în primul spital privat din zona Dobrogei.

Spitalul deţine un compartiment de primiri urgenţe şi îşi propune să atingă excelenţa în servicii extinse de chirurgie, şi anume: chirurgie generală, toracică, de ortopedie-traumatologie şi laparoscopică, se arată în comunicat.

“Suntem bucuroşi să facem parte din acest proiect şi să fim alături de HEKA Hospital şi comunitatea din Constanţa. Garanti Bank este un susţinător activ al mediului de afaceri din România şi al proiectelor ambiţioase, care contribuie atât la dezvoltarea economiei locale, cât şi la bunăstarea societăţii per ansamblu. Avem un angajament pe termen lung de a contribui la dezvoltarea pieţei şi vom continua să fim alături de clienţii noştri, pe toate liniile de afaceri”, a declarat în comunicat Bilge Demirer, director executiv, Commercial & SME Banking, Garanti Bank.

HEKA Hospital este cel mai nou spital privat din Dobrogea şi a fost inaugurat oficial pe 30 iunie. Unitatea are în structură 26 de specialităţi medicale şi chirurgicale, compartiment de primiri urgenţe 24/7, fiind singurul spital privat din zonă cu această structură, aprobată de Ministerul Sănătăţii şi al treilea din ţară. Oferă servicii performanţe de imagistică medicală (CT, Rx), spitalizare de zi şi continuă, bloc operator cu două săli de operaţie şi salon ATI, departament de gastroenterologie şi endoscopie digestivă, laborator de analize. Totodată, unitatea medicală are integrat propriul serviciu de transport medical asistat (serviciu de ambulanţă), disponibil 24/7. Proiectul a pornit ca structură de spital multidisciplinar.