Cu ocazia lansării comunității OSC – Hackathons , Viitorul inovației disruptive în România, Gabriel Pavel, Director Regional Fujitsu, a prezentat o viziune  realistă conform căreia ,,doar 1 din 250 de demersuri inovative se bucură de un succes de ansamblu”. 

Inițierea oricărui model de afaceri are nevoie de un fundament realist pe baza căruia să se formeze o serie de așteptări corecte din partea tuturor actorilor implicați. Este adevărat faptul că, procentul de aproximativ 30%, ce reprezintă rata de succes în cazul startup-urilor inovative, măsurată în gradul de multiplicare a investițiilor, de la 10 până la 50 de ori, față de capitalul inițial, poate avea efecte descurajante în rândul tinerilor.  

Un alt factor important de luat în calcul este acceptarea posibilității ca demersul inovativ să aibă ca rezultat și eșecul:,,este important să ne pregătim cu toții pentru idee de eșec, de a nu avea rezultate pozitive cu o anumită idee, și să nu mai considerăm acest fapt ca fiind neapărat ceva negativ, ci să îl vedem ca pe un experiment de învățare”, menționează Gabriel Pavel, Director Regional Fujitsu.

 

Citiți articolul integral pe platforma Comunității de Inovație Disruptivă, Hackathons.ro