Compania de furnizare şi distribuţie de hrană şi medicamente veterinare Altius a preluat controlul Petmart Online SRL, distribuitor online de produse pentru animale.

”Doi dintre cei mai importanţi jucători din piaţa produselor pentru animale şi-au unit forţele pentru a dezvolta noi sinergii în cadrul unui proiect care va aduce beneficii importante pentru lumea veterinară şi proprietarii animalelor de companie. Compania Altius, lider în piaţa de furnizare şi distribuţie a produselor de hrană şi medicamentelor veterinare, a preluat controlul Petmart Online SRL, la rândul său lider pe segmentul distribuitorilor online de produse pentru animale”, anunţă companiile.

Acţionarii Petmart au cedat un pachet majoritar, de 60% din capital, dar vor rămâne în managementul retailer-ului online, urmând ca infuzia de capital să fie utilizată pentru lărgirea bazei de clienţi şi dezvoltarea unor noi servicii şi produse.

“În ultimii ani am constatat dezvoltarea pieţei online şi în sectorul animalelor de companie, iar noi am văzut o oportunitate de a ne consolida rolul de avangardă în această piaţă. Din poziţia noastră, continuăm parteneriatul început cu mulţi ani în urmă cu medicii veterinari pentru creşterea valorii afacerii lor şi a competitivităţii medicinei veterinare din România, în scopul oferirii de servicii moderne şi de înaltă calitate proprietarilor de animale”, a declarat Marius Diaconu, proprietarul Altius.

Magazinul online Petmart are distribuţie naţională şi oferă o gamă foarte largă de produse. Pe lângă clasicele articole pentru câini şi pisici, Petmart.ro comercializează hrană şi accesorii pentru păsări, reptile, peşti şi rozătoare, precum şi dezinfectanţi specifici.

De asemenea, platforma online are o secţiune dedicată animalelor de fermă, cu ofertă bogată destinată crescătorilor de cai, dar şi micilor ferme de bovine, ovine şi suine.

Altius oferă soluţii veterinare atât pe segementul marilor producători zootehnici, cât şi în zona animalelor de companie, de la cabinete şi clinici, la farmacii. În cei 23 de ani de activitate, compania a format parteneriate cu cei mai importanţi producători de la nivel mondial, fiind unul dintre principalii promotori ai creşterii calităţii medicinei veterinare.

Compania oferă anual burse pentru medicii veterinari din România care doresc să obţină certificarea de Diplomat European, cea mai înaltă specializare la nivel continental.