Fundația Policlinici Sociale Regina Maria organizează sâmbătă un eveniment de strângere de fonduri, în Parcul Herăstrău (Roata Mare), denumit „Marea Tzopăială”, pentru ca sute de femei și copii fără venituri să poată avea acces la servicii medicale gratuite și lecții de nutriție în cadrul Policlinicii Sociale Baba Novac.

Începând cu ora 10,00 se vor desfășura clase de Kangoo Jumps, Aerobic, Functional training și Kids Classes, în paralel cu ateliere de nutriție și joacă pentru copii, se arată într-un comunicat transmis de Fundația Policlinici Sociale Regina Maria.

Evenimentul face parte din proiectul „Zâmbete pentru mame și copii”, dedicat femeilor fără venituri și asigurări medicale și copiilor proveniți din familii fără posibilități, care sunt pacienți ai Policlinicii Sociale Baba Novac, unde beneficiază de servicii medicale gratuite, menționează sursa citată.

Prin acest proiect și prin strângerea de fonduri care însoțește activitatea sportivă se dorește creșterea numărului de femei și copii care pot accesa servicii medicale gratuite și lecții de nutriție în cadrul policlinicii fundației, informează comunicatul. Cu 200 de lei donați, o femeie fără asigurare medicală poate primi un consult general, un set complet de analize și patru lecții de nutriție, precizează sursa citată.

Anul acesta, în proiect a fost inclusă și partea de nutriție și prevenție a bolilor metabolice, ca urmare a identificării unei probleme reale în rândul pacienților: obezitatea, diabetul și problemele de nutriție au devenit un adevărat fenomen social, după cum subliniază comunicatul.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic este voluntar în cadrul acestui proiect și va participa sâmbătă la o serie de ateliere de nutriție dedicate atât părinților, cât și copiilor, anunță Fundația Policlinici Sociale Regina Maria.

Accesul la eveniment se face pe baza unei donații de 30 de lei (pentru participarea la una dintre activitățile sportive) sau 50 de lei (pentru participarea la întreaga zi de activități). Copiii intră gratuit.

„Evenimentul îmbină sportul cu fapte bune și mulțumim tuturor partenerilor care au acceptat să se alăture acestui demers. În același timp, invit familiile să vină în Parcul Herăstrău cu copiii să facă sport cu toții (avem functional training pentru tătici, aerobic și kangoo pentru doamne și kids classes pentru copiii care au în paralel și cortul lor de activități cât cei mari fac sport cu antrenorii noștri). Va fi un eveniment interactiv și sperăm că toată lumea va veni cu drag, mai ales că avem o cauză socială specială”, a declarat Cristiana Mateoiu, director executiv al Fundației. AGERPRES