renault1Echipele de montaj de la uzina Renault de la Oran (Algeria) sunt în șomaj tehnic de câteva zile, din cauza lipsei pieselor și a altor elemente importate de la uzina Renault din România, unde temperaturile deosebit de scăzute au dus la oprirea liniei de producție a pieselor destinate uzinei din Algeria pentru producția modelului Renault Symbol, informează surse citate de cotidianul Liberté Algerie.

Sursele susțin că reluarea producției la uzina din Algeria este programată pentru ultima săptămână din ianuarie, cu condiția îmbunătățirii condițiilor meteo în România.

„Exceptând motoarele care sunt importate din Spania, toate celelalte elemente componente sunt aduse de la uzina Renault din România, unde angajații algerieni au efectuat stagii de formare și perfecționare”, a explicat un salariat.

De asemenea, cotidianul Liberté Algerie precizează că uzina Renault Algeria nu și-a putut atinge obiectivul de producție propus pentru 2015, în condițiile în care de pe porțile uzinei au ieșit doar 20.000 de automobile Renault Symbol, în loc de 25.000 cât se preconiza inițial. În aceste condiții, uzina Renault din Algeria este pe punctul de a face noi angajări pentru a putea lucra în trei schimburi și a putea face astfel față cererii. AGERPRES