Frank Loeffler a fost numit în poziţia de director general al Roche România, de la 1 februarie 2023, urmându-i Claudiei Fleischer, care a condus activitatea de farmaceutice a afiliatului local al grupului Roche în ultimii doi ani. Claudia Fleischer a fost numită director general al Roche Diagnostics Germania.

Cu o experienţă de peste 20 de ani în industria farmaceutică, Frank Loeffler şi-a început cariera în 2001 în cadrul departamentului comercial al Roche Germania. Începând cu 2011, a deţinut mai multe poziţii de conducere, cu responsabilităţi în activităţile de audit şi conformitate pentru afiliatele Roche din Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi Asia.

Din noiembrie 2018, Frank a fost numit în poziţia de director general al Roche East Africa, responsabil pentru activităţile grupului Roche în 10 ţări din regiune. Frank deţine o diplomă de licenţă în Administrarea Afacerilor de la Universitatea Cooperativă de Stat Baden-Württemberg, din Loerrach, Germania.

„Sunt cu adevărat onorat de oportunitatea de a conduce Roche România şi de a-mi oferi contribuţia la îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor din România şi a sectorului medical. Doresc să-i mulţumesc Claudiei Fleischer pentru eforturile sale de facilitare a accesului la inovaţia medicală şi pasiunea pentru promovarea şi implementarea medicinei personalizate în România. În continuare, una dintre priorităţile mele va fi colaborarea pentru identificarea unor soluţii inovatoare care să asigure un acces cât mai larg al pacienţilor la soluţiile noastre medicale, iar Planul Naţional de Cancer recent adoptat este un exemplu puternic de parteneriat pentru binele pacienţilor. În acelaşi timp, sunt încântat că vom lansa în România noi terapii în arii terapeutice cu nevoi medicale semnificative precum hematologie, neurologie, oftalmologie şi boli rare”, a declarat Frank Loeffler, director general Roche România.

În noul său rol, Frank va continua să se concentreze pe misiunea Roche de a oferi mai multe beneficii pacienţilor şi sectorului medical din România, mai rapid şi cu costuri scăzute pentru societate. De asemenea, Frank va încuraja şi facilita crearea de parteneriate cu un grup larg de părţi interesate din industria farmaceutică, sectorul medical public şi privat precum şi autorităţile din domeniul medical pentru facilizarea accesului rapid al pacienţilor la cele mai noi inovaţii medicale.