François Petry părăsește funcția de Director General al Holcim România

Petry_FrancoisFrançois Petry, actualul Director General al Holcim România, va fi numit CEO al Aggregates Industries – subsidiara LafargeHolcim din Regatul Unit, începând cu data de 1 decembrie 2015. În ultimii doi ani, François, de naționalitate franceză, în vârstă de 48 de ani, a condus subsidiara din România a Holcim, într-un moment istoric care a dus la crearea liderului mondial în industria materialelor de construcții – Grupul LafargeHolcim.

François Petry s-a alăturat Holcim România în funcția de Director General în februarie 2014, după ce a fost Manager General Agregate în cadrul Holcim Franța din 2008. Anterior, a lucrat în domeniul infrastructurii rutiere și a construcțiilor timp de nouă ani, apoi timp de opt ani ca Manager General în industria deșeurilor. Pe 14 mai 2015, François a fost ales membru al Consiliului Director al Consiliului Investitorilor Străini (Foreign Investors’ Council – FIC) și deține de asemenea funcția de Președinte al Camerei de Comerț Româno-Elvețiene (CCE-R) din octombrie 2014.

Noul Director General al Holcim România va fi anunțat în curând. Holcim (Romania) S.A. deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 800 de angajați.