Ford va demara la toamnă producţia modelului EcoSport la fabrica de la Craiova

Fabrica Ford din Craiova trece printr-un proces de transformare necesar pregătirii uzinei pentru lansarea noului model EcoSport, moment programat pentru toamna acestui an, iar reprezentanţii companiei americane au subliniat angajamentul ferm pe care Ford îl are faţă de România în timpul unei întâlniri cu ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Alexandru Petrescu.

Reprezentanţii Ford au anunţat recent că un număr de 190 de roboţi noi sunt în curs de instalare în fabrica de la Craiova, compania pregătindu-se de producţia noului model EcoSport. Schimbările au început încă din perioada de iarnă, fiind vizate secţiile “Montaj General” şi “Caroserii”.

Alexandru Petrescu a avut pe 24 februarie o întâlnire cu delegaţia companiei Ford, condusă de Andrew McCall, vicepreşedinte în cadrul Ford Europa pe relaţii guvernamentale. Cele două părţi au discutat despre modul în care politicile economice promovate de Guvern pot influenţa pozitiv investiţiile companiei în România. În cadrul întâlnirii, reprezentanţii companiei americane au subliniat angajamentul ferm pe care Ford îl are faţă de România, în contextul în care investiţia de la Craiova a depăşit deja un miliard de euro.

“Fabrica Ford din Craiova trece momentan printr-un proces de transformare necesar pregătirii uzinei pentru lansarea noului model EcoSport, moment programat pentru toamna acestui an”, se arată în comunicatul remis de Ford.

Şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, s-a întâlnit cu o delegaţie a companiei Ford România, pentru a discuta despre o posibilitate a creşterii numărului locurilor de muncă la fabrica Ford din Craiova. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Muncii, numărul locurilor de muncă la fabrica Ford din Craiova ar putea creşte, în condiţiile în care angajatorii ar putea primi de la stat, prin finanţare europeană, valoarea în lei a 250 de euro pentru fiecare persoană angajată în ucenicie şi echivalentul în lei a 300 de euro pentru fiecare stagiar, cu condiţia eliberării certificatelor de ucenic şi stagiar.