Ford Otosan, centrul global de vehicule comerciale Ford Motor Company din Europa, a pornit producţia pentru noua gamă Courier – Ford Transit Courier şi Tourneo Courier, pentru care a preluat responsabilităţi de inginerie şi producţie, într-o ceremonie organizată, pe 24 octombrie, la uzina din Craiova.

Ceremonia a fost găzduită de directorul general al Ford Otosan, Güven Özyurt, de Josephine Payne, director adjunct Ford Otosan, şi de Müjdat Tiryaki, Preşedinte Ford Otosan Craiova, în prezenţa prim-ministrului României, Marcel Ciolacu şi a multor oficialităţi, reprezentanţi din industrie şi personalităţi proeminente din lumea afacerilor.

În cadrul ceremoniei, directorul general al Ford Otosan, Güven Özyurt, a declarat că gama Courier are o importanţă mare pentru companie care, pentru aproape un deceniu, a fost responsabilă de producţia globală a acestor modele, fiind vehicule care poartă semnătura Ford Otosan, începând de la design şi până la producţie.

„Fiind combinaţia ideală între performanţă şi funcţionalitate, gama Courier a contribuit foarte mult la poziţia noastră ca lider al vehiculelor comerciale. Sunt mândru de faptul că gama Courier este prima gamă de vehicule cu care Ford Otosan începe să producă la uzina noastră din Craiova. Capabilităţile de producţie de ultimă generaţie ale uzinei din Craiova sunt completate de experienţa Ford Otosan în design, inginerie şi producţie. Noile Transit Courier şi Tourneo Courier, alături de investiţiile noastre, sunt dovezi ale încrederii pe care o avem în Craiova şi în România. Sunt pe deplin încrezător în succesul pe care noua gamă Courier îl va avea şi sunt convins că va stabili noi recorduri”, a spus directorul general Güven Özyurt.

Directorul general pentru Europa al Ford Pro, Hans Schep, a declarat că nouă gamă Courier lansată la Craiova marchează o nouă realizare pentru Ford Pro în Europa. „Începerea producţiei noii game Courier la fabrica din Craiova marchează un moment important pentru divizia de vehicule comerciale Ford Pro în Europa şi reprezintă o etapă importantă în misiunea noastră de a crea produse esenţiale pentru clienţi”, a declarat Hans Schep.

Directorul general al Koç Group, Levent Çakýrođlu, a evidenţiat că Ford Otosan reprezintă parteneriatul solid bazat pe încrederea reciprocă dintre Koç Group şi Ford Motor Company şi continuă să fie un pionier, să producă şi să creeze valoare. „Ford a considerat întotdeauna Ford Otosan un etalon, datorită atenţiei acordate calităţii, eficienţei şi flexibilităţii. Astăzi avem un produs remarcabil care reprezintă o dovadă solidă a succesului Ford Otosan şi al angajaţilor noştri, atât în Kocaeli, cât şi în Craiova. Ford Otosan este unica locaţie de producţie a gamei Courier. Ford Otosan este singurul centru de producţie din lume pentru gama Courier, care a fost asamblată pentru prima dată la uzina din Yeniköy în 2014. Ca parte a strategiei de investiţii a Ford Otosan, producţia gamei Courier a fost mutată de la uzina Yeniköy, la uzina din Craiova, România”, a spus directorul general al Koç Group.

Anul trecut, în luna iulie, Ford Otosan a anunţat o investiţie de 490 de milioane de euro pentru a sprijini producţia noii generaţii a gamei Courier la uzina sa din Craiova, care, alături de modelul Puma, va beneficia de versiuni complet electrice în 2024. În urma acestei investiţii, capacitatea totală de producţie va creşte de la 250.000 la 272.000 de vehicule pe an. Pentru a susţine în continuare nevoile de producţie ale Ford Otosan la uzina din Craiova, compania a desfăşurat o campanie majoră de recrutare, creând 1.300 de noi locuri de muncă.

Proiectat împreună de echipele Ford Otosan şi Ford, dezvoltat şi produs de Ford Otosan, noile modele ale gamei Courier (Transit Courier şi Tourneo Courier) vor dispune şi de versiuni complet electrice, care vor fi produse la Craiova în 2024. E-Transit Courier va reprezenta o etapă importantă pentru Ford Otosan în a-şi atinge obiectivul de a avea un portofoliu de vehicule comerciale complet electrice până în 2035. AGERPRES